Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελβετία

ΠΟΥ: «Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία»

κορωνοϊός

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην Ελβετία την Τρίτη σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Ιταλία, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας. 

Covid-19: Τα πρώτα κρούσματα σε Αυστρία και Ουκρανία

«Το πρώτο κρούσμα έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου των ελβετικών ομοσπονδιακών αρχών υγείας.

ΠΟΥ: «Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία»

Οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κοροναϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός, προειδοποίησε την Τρίτη ένας κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ - Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Κορωνοϊός: Τι αγοράζουν οι Κινέζοι για να μην... πλήττουν στο σπίτι;

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς.

Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top