Covid-19: Τα πρώτα κρούσματα σε Αυστρία και Ουκρανία

Ιταλία: Πωλούν μάσκες έναντι 10 ευρώ και απολυμαντικό ζελέ έναντι 39 ευρώ!

Το ξενοδοχείο όπου τέθηκε σε καραντίνα στα Κανάρια Νησιά- πηγή Reuters

Η Αυστρία επιβεβαίωσε σήμερα τον εντοπισμό των πρώτων δύο κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της επαρχίας του Τιρόλου. Πρόκειται για δύο Ιταλούς που ζουν στην επαρχία αυτή της Αυστρίας και μάλλον προσεβλήθησαν από τον ιό όταν βρίσκονταν στη Λομβαρδία της Ιταλίας, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τιρόλου Γκίντερ Πλάτερ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κορωνοϊός: Τα σενάρια εκτάκτου ανάγκης της κυβέρνησης – Το πιο εφιαλτικό

Παράλληλα και η Κροατία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού  στην επικράτειά της, με τον πρωθυπουργό της Αντρέι Πλένκοβιτς να δηλώνει ότι πρόκειται για έναν ασθενή που νοσηλεύεται στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, «μάλλον νεαρής ηλικίας και παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα».

Τρόμος στην Ιταλία: Εξαπλώθηκε σε Φλωρεντία και Σικελία ο κορωνοϊός

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος διευκρίνισε παράλληλα ότι ο ασθενής είχε διαμείνει στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Ιταλία: Χειρουργική μάσκα έναντι 10 ευρώ και  απολυμαντικό ζελέ για τα χέρια έναντι 39 ευρώ

Oι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις τιμές πώλησης χειρουργικών μασκών και απολυμαντικού ζελέ που εκτοξεύτηκαν στα ύψη στο διαδίκτυο, έπειτα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη βόρεια Ιταλία, δήλωσαν σήμερα δύο υψηλόβαθμοι δικαστές.
«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης για παράλογες τιμές αυτών των προϊόντων που πωλούνται μέσω ιστοσελίδων τις τελευταίες δύο ημέρες» δήλωσε στο Reuters η αντιεισαγγελέας του Μιλάνου Τιτσιάνα Σιτσιλιάνο.

Στην Ιταλία καταγράφεται το μεγαλύτερο ξέσπασμα του covid-19 στην Ευρώπη με περισσότερα από 260 κρούσματα και επτά θανάτους από τον ιό, τα περισσότερα στο πλούσιο βόρειο τμήμα της χώρας. Πολλά φαρμακεία λένε ότι εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες και τα απολυμαντικά ζελέ για τα χέρια με αποτέλεσμα κάποιοι καταναλωτές να έχουν στραφεί στο διαδίκτυο για τις αγορές τους, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Γαλλία: «Η επιδημία του κορωνοϊού είναι προ των πυλών μας» 

Η επιδημία του κορωνοϊού «είναι προ των πυλών μας», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στον ραδιοσταθμό RTL, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «σήμερα δεν κυκλοφορεί κάποιος που να είναι άρρωστος στη Γαλλία».

«Έχουμε πολλούς συναγερμούς. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς η επιδημία είναι προ των πυλών μας. Προετοιμαζόμαστε, προετοιμάζουμε το σύνολο των μέσων υγειονομικής παρακολούθησης για το σενάριο της επιδημίας», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «βρισκόμαστε σε αναμονή, σε προσαρμογή».

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του στη Ρώμη.

«Δεν κλείνουμε τα σύνορα γιατί κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος να εξετάσουμε το κλείσιμο των συνόρων» σημείωσε επίσης ο υπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top