Τρόμος στην Ιταλία: Εξαπλώθηκε σε Φλωρεντία και Σικελία ο κορωνοϊός

«Ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το πρωτόκολλο γι’ αυτό εξαπλώθηκε ο ιός»

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό στην Ιταλία.

Τρόμο και μεγάλη ανησυχία προκαλεί η γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού στη γειτονική Ιταλία. Ήδη, η βόρεια Ιταλία μετρά επτά θανάτους εξαιτίας της επιδημίας. Στο Μιλάνο και σε άλλες ιταλικές πόλεις οι εικόνες είναι απίστευτες. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει ενώ οι δρόμοι είναι έρημοι, καθώς οι πολίτες μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. 

Μέσα στην κόκκινη ζώνη της Ιταλίας, λόγω κορωνοϊού

Άδειοι οι δρόμοι στο Μιλάνο- φώτο AP

Την ίδια ώρα, καταγράφονται τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην κεντρική και νότια Ιταλία.  Πρόκειται για έναν επιχειρηματία στη Φλωρεντία, που ταξίδεψε στην Κίνα και διαγνώσθηκε θετικός στον ιό και για μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί και εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της. 

Κορωνοϊός: Τέταρτος επιβάτης του «Diamond Princess»​​​​ υπέκυψε στη μόλυνση

Κόντε: «Ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το πρωτόκολλο γι’ αυτό εξαπλώθηκε ο ιός»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

Έβδομος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος ανήκει στην ακροδεξιά παράταξη Λέγκα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών».

Οι σχολικές εκδρομές στην Ιταλία σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά. 

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Κανάρια Νησιά: Ξενοδοχείο τέθηκε σε αποκλεισμό έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος 

Ένα ξενοδοχείο στις Κανάριες Νήσους τέθηκε σε αποκλεισμό έπειτα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος του κορωνοϊού μια ημέρα νωρίτερα, γράφει σήμερα η εφημερίδα El Pais.  Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν άμεσα την πληροφορία, αλλά ανέφεραν ότι εκατοντάδες τουρίστες και προσωπικό του ξενοδοχείου υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί.

«Ελέγχουμε όσους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, περιλαμβανομένων όσων βρίσκονται στο ξενοδοχείο», δήλωσε μια εκπρόσωπος της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας στα Κανάρια Νησιά.

Η Βρετανία συμβουλεύει όσους ταξίδεψαν στη βόρεια Ιταλία να απομονώνονται        

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι επισκέφθηκαν τη βόρεια Ιταλία θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση αν εμφανίζουν συμπτώματα όμοια με εκείνα της γρίπης.

Η Ιταλία επιχειρεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του κορωνοϊού που έχει εμφανιστεί σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα στις περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top