Κορωνοϊός: Τέταρτος επιβάτης του «Diamond Princess»​​​​ υπέκυψε στη μόλυνση

Στους 2.663 οι θάνατοι εξαιτίας του Covid-19 μέχρι στιγμής

Στο βίντεο το σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιού- Ρεπορτάζ Κατερίνα Παπακωστοπούλου για κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Υπέκυψε μετά τη μόλυνση του από τον κορωνοϊό ένας ακόμη επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess» ο τέταρτος κατά σειρά. Επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, πάνω από 80 ετών, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Ιταλία: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός που πέρασε από την Ελλάδα;

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα. Οι αρχές της Ιαπωνίας δέχονται ολοένα πιο έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση του κρουαζιερόπλοιου της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Carnival Corp, καθώς παρά τα υποτιθέμενα μέτρα καραντίνας πάνω στο σκάφος, εκατοντάδες επιβάτες μολύνθηκαν.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία στην Ευρώπη είναι έντονη. Στην Ιταλία, έχουν ήδη καταγραφεί επτά θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας.

Έβδομος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ιταλία

Μόνο εννέα νέα κρούσματα εκτός Χουμπέι

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρου της κρίσης, περιορίστηκε σε εννέα χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιού

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, από τα συνολικά 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας του COVID-19, τα 499 επαληθεύτηκαν στη Χουμπέι χθες Δευτέρα. Την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της επαρχίας ήταν 11, ενώ το Σάββατο 18.

Ο αριθμός των αποθεραπευθέντων μεγαλύτερος των νέων κρουσμάτων

Εξάλλου, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων, για έβδομη συναπτή ημέρα. Χθες Δευτέρα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία 2.589 άνθρωποι.

Συνολικά, 27.323 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από το ξέσπασμα της κρίσης τον Δεκέμβριο στην μεγαλούπολη Ουχάν ως χθες τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα.

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο στην Ταϊλάνδη σε 37.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι Ταϊλανδοί, διευκρίνισε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι, γραμματέας του υπουργείου Υγείας της χώρας. Το πρώτο νέο κρούσμα είναι γυναίκα, 31 ετών, συγγενής της οποίας έχει ιστορικό ταξιδιών στην Κίνα. Το δεύτερο κρούσμα είναι «άνδρας, 29 ετών, επαγγελματίας οδηγός, που είχε μεταφέρει Κινέζους τουρίστες», πρόσθεσε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι.

Από τους 37 ασθενείς, οι 22 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 15 ακόμη νοσηλεύονται.

Αποθεραπεύθηκαν και οι 16 άνθρωποι οι οποίοι είχαν μολυνθεί στο Βιετνάμ 

Οι 16 άνθρωποι οι οποίοι μολύνθηκαν από τον κοροναϊό στο Βιετνάμ αποθεραπεύθηκαν όλοι, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα, προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μετά τη 13η Φεβρουαρίου.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επαληθευτεί πως είχε προσβληθεί, 50χρονος που μολύνθηκε όταν η κόρη του επέστρεψε από ένα ταξίδι της στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου άρχισε η κρίση του Covid -19 τον Δεκέμβριο, έχει αποθεραπευθεί και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τόνισε το υπουργείο Υγείας. Δεν αποσαφηνίστηκε το πότε πρόκειται να του δοθεί εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κατάσταση των υπολοίπων, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους τριών μηνών, παρουσιάζει βελτίωση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Το Βιετνάμ είχε καταγράψει τα δύο πρώτα κρούσματα του κορωναϊού την 23η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο υπηκόους της Κίνας.

Κίνα: 71 νέοι θάνατοι, 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες Δευτέρα 

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν χθες Δευτέρα 71 νέους θανάτους και 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 ανέρχεται σε 2.663, εκ των οποίων, οι 2.563 έχουν καταγραφεί στη Χουμπέι.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, εκτός των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ανήλθε ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε 77.658.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top