Γιατί ο Τζόνσον ανέβαλε τη συνάντησή του με τον Τραμπ στις ΗΠΑ;

Θα τα πουν τώρα... στη Σύνοδο των G7 τον Ιούνιο

Τζόνσον- Τραμπ

Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να αναβάλλει το ταξίδι του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε η εφημερίδα Sun στην ηλεκτρονική της έκδοση αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, που είχε αναγγελθεί ότι θα γινόταν νωρίς αυτή τη χρονιά, πλέον δεν προγραμματίζεται παρά για τον Ιούνιο, όταν θα διεξαχθεί η σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Διακοπές 17.900 ευρώ έκανε ο Τζόνσον και τώρα κλήθηκε για... εξηγήσεις

Ο Τζόνσον θέλει να επικεντρωθεί σε πιεστικά εσωτερικά ζητήματα το τρέχον διάστημα, έγραψε η Sun επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην Downing Street. 

Βρετανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει στα τέλη του Δεκεμβρίου ότι ο Aμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να τον επισκεφθεί στον Λευκό Οίκο στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς.

Καθαίρεση Τραμπ: Η Γερουσία τον αθώωσε και για τις δύο κατηγορίες

Ο Τραμπ θεωρεί πως οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ έχουν πλέον, μετά το Brexit, τη δυνατότητα να συνάψουν μια «τεραστίων διαστάσεων» νέα συμφωνία για τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών. 

Αναβλήθηκε και το ταξίδι του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, το πιθανολογούμενο ταξίδι του Τζόνσον στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία με σκοπό την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σύναψη διμερών συμφωνιών για το εμπόριο επίσης αναβλήθηκε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top