Έκρηξη ηφαιστείου Νέα Ζηλανδία: Ξύπνησε από κώμα και έμαθε τα κακά νέα

Έχασε την κόρη και τον άντρα της την τραγική μέρα

Μια Αυστραλή που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη του ηφαιστείου στη νήσο Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, ξύπνησε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν από τη μέρα του τραυματισμού της. Όμως, όταν συνήλθε έμαθε ότι έχασε τον άνδρα και την κόρη της στην καταστροφή.

 

Η 48χρονη Λίζα Ντάλοου και ο 53χρονος άνδρας της, Γκάβιν. Φωτογραφία Facebook

Η 48χρονη Λίζα Ντάλοου είχε πάει με την οικογένειά της και δεκάδες ακόμη τουρίστες στο νησί Γουάιτ, όταν το ηφαίστειο της περιοχής εξερράγη στις 9 του περασμένου Δεκεμβρίου. Η 48χρονη υπέστη εγκαύματα στο 60% του σώματός της, ενώ κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους συμπατριώτες της. 

Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν οι έξι σοροί- Στους 16 επίσημα οι νεκροί

Συντετριμμένη η γυναίκα πληροφορήθηκε ότι ο 53χρονος άνδρας της, Γκάβιν σκοτώθηκε σε ελικόπτερο που είχε πάει για να απομακρύνει τους τραυματίες, ενώ η 15χρονη κόρη της, Ζόι, πέθανε κοντά στη νήσο Γουάιτ. 

Νέα Ζηλανδία: Ξεκινά η ριψοκίνδυνη επιχείρηση ανάσυρσης των σορών

«Το μόνο που θυμάται είναι το ηφαίστειο να εκρήγνυται και να φωνάζει σε όλους γύρω της να τρέξουν να σωθούν. Θυμάται ακόμη πώς ο ουρανός έβρεχε πέτρες, μια από τις οποίες τη χτύπησε στην πλάτη κι ότι έλεγε: “μα δεν θα έλθουν επιτέλους να μας σώσουν;” Κι όταν ξύπνησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναρωτιόταν πού βρισκόταν», αποκάλυψε μία από τις νοσοκόμες.

Νέα Ζηλανδία: Νεκροί πιθανότατα και οι οχτώ αγνοούμενοι

Η Ντάλοου νοσηλεύεται ακόμη στη μονάδα εγκαυμάτων του Alfred Hospital της Μελβούρνης, όπως και άλλοι έξι συμπατριώτες της, θύματα της ίδιας φονικής έκρηξης του ηφαιστείου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top