Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Τους 179 έφτασαν οι τραυματίες – Τρεις οι νεκροί

Στους τρεις ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης, ενώ 179 είναι πλέον οι τραυματίες.

 

Την ίδια ώρα, απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου από το εσωτερικό του αεροπλάνου. Στο βίντεο ακούγονται οι αεροσυνοδοί να καλούν τον κόσμο να βγει από το πίσω μέρος του αεροπλάνου και να μην επιχειρούν να πάρουν τις χειραποσκευές τους.

Το ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε στο εσωτερικό του αεροπλάνου 

Τουρκία: Ένας νεκρός από το αεροπλάνο που κόπηκε στα τρία

Το αεροσκάφος, ένα Boeign 737 της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Pegasus, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε ανώμαλα, με αποτέλεσμα να βγει από τον βρεγμένο ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης και η άτρακτός του να κοπεί σε τρία σημεία και να πάρει φωτιά. 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 179 τραυματίστηκαν - φωτογραφία: AP Images

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, τρεις Τούρκοι υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 179 τραυματίστηκαν. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και όχι 177 άτομα συνολικά, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τις τουρκικές αρχές. 

Ο κυβερνήτης δεν κατάφερε να προσγειώσει ομαλά το αεροσκάφος λόγω των κακών καιρικών συνθηκών - φωτογραφία: AP Images

Οι εικόνες που κατέγραψαν τα διεθνή πρακτορεία είναι συγκλονιστικές. Η άτρακτος του αεροπλάνου κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του αεροσκάφους από τον διάδρομο προσγείωσης. Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, όπου βρισκόταν ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων, αποκόπηκε και αναποδογύρισε. 

Το μπροστινό μέρος που αποκόπηκε και βρισκόταν η καμπίνα του κυβερνήτη αναποδογύρισε - φωτογραφία: AP Images

Το δεύτερο ρήγμα έγινε στο ύψος του τελευταίου τρίτου του αεροσκάφους, όπου βρίσκονταν οι δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και η ουρά. 

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπλης δήλωσε πως το αεροπλάνο γλίστρησε για περίπου 60 μέτρα αφότου βγήκε από την πίστα και μετά έπεσε από ύψος 30 – 40 μέτρων σε πρανές. 

Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν να βοηθήσουν - φωτογραφία: AP Images

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στο αεροσκάφος επέβαιναν πολλοί αλλοδαποί, οι εθνικότητες των οποίων όμως δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. 

Μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος και υπό έντονη βροχόπτωση κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. 

Οι νεκροί είναι όλοι Τούρκοι υπήκοοι - φωτογραφία: AP Images

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες ενώ ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Και στο παρελθόν αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας είχε βγει από τον διάδρομο προσγείωσης - φωτογραφία: AP Images

Το αεροδρόμιο μετά το δυστύχημα έκλεισε και όλες οι πτήσεις κατευθύνθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Κεμάλ Ατατούρκ». 

Στις αρχές Ιανουαρίου, άλλο ένα αεροσκάφος της Pegasus είχε βγει από διάδρομο στο ίδιο αεροδρόμιο, χωρίς τότε να τραυματιστεί κανείς.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top