Κίνα: Με ταχύτητα φωτός χτίζεται το νέο νοσοκομείο για τον κοροναϊο!

Τριπλάσιο μισθό θα πάρουν οι εργάτες

Βίντεο από το εργοτάξιο στην Κίνα / AP Images

Έτοιμοι να καταρρίψουν ένα ακόμα ρεκόρ είναι οι Κινέζοι, χτίζοντας με ταχύτατους ρυθμούς το νοσοκομείο για τους ασθενείς του κοροναϊού. Το 2003 όταν είχε κάνει την εμφάνισή της η επιδημία του SARS, είχαν φτιάξει ένα νοσοκομείο σε μόλις επτά ημέρες. 

Φονικός κοροναϊός: Στους 26 οι νεκροί – 32 εκατ. άνθρωποι σε καραντίνα​​​​​​​

Από την Πέμπτη που ανακοινώθηκε ότι θα χτιστεί ένα νέο νοσοκομείο στην πόλη Ουχάν μόνο για όσους, έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, δηλαδή 24 ώρες πριν, οι μπουλντόζες έχουν ήδη πάρει μπρος. Σκάβουν σε έναν χώρο 25.000 τετραγωνικών, στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών. Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα δίκτυα οι εργάτες που απασχολούνται για την ανέγερση του νοσοκομείου, θα πάρουν τριπλό μισθό.

ΠΟΥ για κοροναϊό: Νωρίς για να τεθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης διεθνώς

Νέος κοροναϊός: Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) φοβάται μήπως προκληθεί «πανικός»

Ο νέος κοροναϊός στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, εάν η εξάπλωσή του διασπείρει τον «πανικό», προειδοποίησε την Παρασκευή το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

«Προηγούμενες περιπτώσεις έχουν δείξει ότι το κλείσιμο των αεροδρομίων, η ακύρωση πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων έχουν συχνά πιο σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο απ’ ό,τι η ίδια η επιδημία», ανέφερε σε ανακοίνωση η πρόεδρος του WTTC Γκλόρια Γκεβάρα.

Νέος κοροναϊός: Και τρίτη κινεζική πόλη σε καραντίνα

Τονίζοντας την αναγκαιότητα της «γρήγορης ενεργοποίησης αποτελεσματικών έκτακτων μέτρων», η Γκεβάρα υπογράμμισε τη σημασία μιας «γρήγορης, ακριβούς και διαφανούς ενημέρωσης προκειμένου να περιοριστεί ο πανικός και να μετριαστούν οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις».

«Ο περιορισμός της εξάπλωσης ενός περιττού πανικού είναι εξ ίσου σημαντικός με τον περιορισμό του ίδιου του ιού», εκτίμησε η Γκεβάρα, την ώρα που η Κίνα εντείνει τις προσπάθειες για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο σε αγορά της Ουχάν.

Πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται περιορισμένοι στις πόλεις τους και πολλά δημοφιλή αξιοθέατα, όπως τμήματα του Σινικού Τείχους, κλείνουν για τους επισκέπτες. Ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους από τους συνολικά 830 που έχουν μέχρι στιγμής μολυνθεί, εκ των οποίων οι 177 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top