Αυστραλία: Ελεύθεροι σκοπευτές θανάτωσαν 5.000 καμήλες

Εισήχθησαν το 1840 για την εξερεύνηση της ηπείρου

καμήλες στην έρημο

Ελεύθεροι σκοπευτές στην Αυστραλία σκότωσαν από αέρος περισσότερες από 5.000 άγριες καμήλες, οι οποίες απειλούσαν τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας της Ωκεανίας.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Προειδοποιεί τα νοσοκομεία για νέο κοροναϊό

Οι καμήλες που εξοντώθηκαν σε διάστημα πέντε ημερών, είχαν εισαχθεί στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1840 για να βοηθήσουν στην εξερεύνηση του εσωτερικού χώρου της ηπείρου. 

Οι καμήλες απειλούσαν τις αυτόχθονες κοινότητες σε περιοχές που έχουν πληγεί από την ξηρασία της νότιας Αυστραλίας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη. Οι Αβορίγινες ηγέτες των αυτοχθόνων τόνισαν ότι οι μη γηγενείς καμήλες, απειλούσαν τις κοινότητές τους, καθώς λόγω της ζέστης και της ξηρασίας συνέρρεαν σε κατοικημένες περιοχές και δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στις λιγοστές καλλιέργειες και στο λιγοστό νερό. Παράλληλα, δημιουργούσαν προβλήματα και στις συγκοινωνίες, καθώς «έπεφταν» και πάνω σε οχήματα.

Η Αυστραλία  έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων καμήλων στον κόσμο. Πάνω από ένα εκατομμύριο βρίσκονται στις εσωτερικές ερήμους / AP Images

«Εκτιμούμε τις ανησυχίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά υπάρχει σημαντική παραπληροφόρηση σχετικά με τις πραγματικότητες της ζωής για τα άγρια ​​άγρια ​​ζώα, σε ένα από τα πιο άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης» δήλωσε ο επικεφαλής μιας περιοχής στο βορειοδυτικό άκρο της Δυτικής Αυστραλίας, Ρίτσαρντ Κινγκ. «Ως θεματοφύλακες της γης αυτής, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα εισαγόμενο παράσιτο με τρόπο που προστατεύει πολύτιμα εφόδια νερού για τις κοινότητες και βάζει πρώτα τη ζωή όλων, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών μας, των ηλικιωμένων και της φυσικής χλωρίδας και πανίδας» συνέχισε.

Περού: Tουρίστες συνελήφθησαν για φθορές στο Μάτσου Πίτσου

Οι εξασθενημένες καμήλες συχνά έμεναν κολλημένες και πέθαναν σε πηγές νερού, με αποτέλεσμα να τις μολύνουν. Από αυτό το νερό έπιναν οι ντόπιοι και τα γηγενή ζώα και τα πουλιά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top