Ιράν: Έγινε η ταφή του Σολεϊμανί μετά την τραγωδία με τους 56 νεκρούς

Σε νεκροταφείο στη γενέτειρά του, την πόλη Κερμάν

Ολοκληρώθηκε στο Ιράν η ταφή του δολοφονηθέντος στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί σε νεκροταφείο στη γενέτειρά του, την πόλη Κερμάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, αφού η τελετή καθυστέρησε, όταν σημειώθηκε ποδοπάτημα, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Σολεϊμανί.

Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία Σολεϊμανί: 56 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

«Πριν από λίγα λεπτά η σορός του μεταφέρθηκε στο τμήμα ταφής των μαρτύρων στο κοιμητήριο του Κερμάν» μεταδίδει το IRNA, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησε η τελετή.

Σε λαϊκό προσκύνημα σε Ιράν και Ιράκ η σορός του Κασέμ Σολεϊμανί

Από την Κυριακή η σορός του Κασέμ Σολεϊμανί, ενός εθνικού ήρωα που ο θάνατός του έχει ενώσει πολλούς Ιρανούς, είχε μεταφερθεί σε πόλεις σε Ιράν και Ιράκ, προτού φθάσει στη Κερμάν για να ενταφιαστεί.

Σε κάθε μέρος, ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων κατέκλυσε τους δρόμους φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική» και κλαίγοντας από συγκίνηση. Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ ηγήθηκε των προσευχών στην Τεχεράνη με δάκρυα στα μάτια.

Ο Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Αλ Κουντς, ήταν υπεύθυνος για την οικοδόμηση ενός δικτύου πληρεξούσιων στρατών του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή. Είχε διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενορχήστρωση της μακρόχρονης εκστρατείας του Ιράν για την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Ιράκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top