Πύρινος όλεθρος στην Αυστραλία: Έχουν καεί 480 εκατομμύρια ζώα

Δραματική η κατάσταση – Επιστρατεύεται πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Πύρινη κόλαση επικρατεί στην Αυστραλία, όπου οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες, αφήνοντας πίσω τους χάος και καταστροφή.

Η ανατολική ακτή έχει παραδοθεί στον πύρινο όλεθρο, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους θυελλώδεις ανέμους να κάνουν άνιση τη μάχη για τους ηρωικούς πυροσβέστες, που παλεύουν με νύχια και με δόντια να περιορίσουν τις φλόγες-τέρατα.

Αυστραλία: Πέθανε το κοάλα που είχε σωθεί μέσα από τις φλόγες

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως έχουν καεί σχεδόν 500 εκατομμύρια ζώα. Το BBC αναφέρει πως ο σοκαριστικός αυτός αριθμός προέρχεται από τον καθηγητή Chris Dickman του Πανεπιστημίο του Σίδνεϊ, ο οποίος είναι ειδικός στη βιοποικιλότητα της Αυστραλίας.

Σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο τίτλος είναι ότι «480 εκατομμύρια ζώα πέθαναν. Ωστόσο μέσα στο κείμενο αναφέρεται ότι ο αριθμός αυτός αφορά στο σύνολο των ζώων που επηρεάστηκαν χωρίς απαραίτητα να πεθάνουν μετά το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς.

Αυστραλία: Απειλείται η δημόσια υγεία λόγω των τοξικών καπνών

Τονίζει ωστόσο ότι ακόμα και όσα ζώα επιβίωσαν δύσκολα θα καταφέρουν να κρατηθούν στη ζωή στο άμεσο μέλλον, λόγω της έλλειψης τροφής και καταφυγίου.

Επιστρατεύονται 3.000 έφεδροι και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί του Καγκουρό, στον νότο της χώρας, αυξάνοντας τον απολογισμό των νεκρών από τις πυρκαγιές αυτής της εβδομάδας σε 12, ενώ οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι χειρότερες από αυτές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν οι φωτιές κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές να αναζητήσουν καταφύγιο στις ακτές.

Θαρραλέος 12χρονος: Σώθηκε από φωτιά οδηγώντας το φορτηγάκι του αδελφού του

Η κυβέρνηση κάλεσε 3.000 έφεδρους να αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, προχωρώντας σε πρωτοφανή κινητοποίηση των μέσων που διαθέτει το κράτος, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ειδικά εξοπλισμένου για περιπτώσεις καταστροφών και ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Χάος από τις φωτιές στην Αυστραλία: Eκκενώθηκαν κοινότητες

«Η απόφαση αυτή μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερους άνδρες επί του πεδίου, περισσότερα αεροπλάνα στον ουρανό, περισσότερα πλοία στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Μόρισον, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις φονικές πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top