Θαρραλέος 12χρονος: Σώθηκε από φωτιά οδηγώντας το φορτηγάκι του αδελφού του

Άρπαξε τον σκύλο του και τα κλειδιά του οχήματος- Ήταν μόνος στο σπίτι

Με θάρρος και γενναιότητα αντιμετώπισε τη φωτιά που πλησίαζε το σπίτι του στην Αυστραλία ένα 12χρονο αγόρι. Κατάφερε να γλιτώσει, σώζοντας και τον σκύλο του, όταν άρπαξε τα κλειδιά του ημιφορτηγού του αδελφού του και οδήγησε σε ασφαλές μέρος. 

Καύσωνας στην Αυστραλία: Ρολό χοιρινό ψήθηκε μέσα… σε αυτοκίνητο!

Ο Λούκας Στάροκ ήταν μόνος του στην αγροικία όπου ζούσε η οικογένεια, την Κυριακή. Ο πατέρας και ο αδελφός του είχαν μεταβεί στο Μογκάμπερ, 128 χλμ. βορειοδυτικά του Περθ, στη δυτική Αυστραλία, όταν η φωτιά πλησίασε το σπίτι.

Συνειδητοποιώντας ότι η φωτιά πλησίαζε απειλητικά και ότι δε θα προλάβαινε να φτάσει στο σημείο συνάντησης που του είχε ορίσει ο πατέρας του, ο μικρός πήρε τον σκύλο της οικογένειας και τα κλειδιά του ημιφορτηγού του αδελφού του, είπε η αστυνομία.

«Πνιγμένο» στους καπνούς από τις πυρκαγιές το Σίνδεϊ

Οι άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρήκαν τον μικρό με τον σκύλο μέσα στο σταματημένο στην άκρη του δρόμου ημιφορτηγό σώους και αβλαβείς.

«Ήταν υπέροχο που ήξερε να οδηγεί για να φύγει από εκεί. Είναι φανταστικό που τον βρήκαμε και τον απομακρύναμε από τον κίνδυνο», δήλωσε ο αρχιφύλακας Μάικλ Ντέιλι στο δίκτυο ABC.

«Είχα μάθει στον γιο μου να οδηγεί από την ηλικία των 7 ετών»

Ο Άιβαν Στάρακ, ο πατέρας του Λούκας, δήλωσε ότι έμαθε στον γιο του να οδηγεί όταν ήταν επτά ετών.
«Τον μάθαμε να οδηγεί από τα επτά του για περιπτώσεις όπως αυτή και είμαι πολύ περήφανος που έκανε ακριβώς αυτό που τον μάθαμε», δήλωσε στο ABC ο Άιβαν Στάροκ.

Εθνική κρίση για την Αυστραλία… οι δασικές πυρκαγιές

Ο Λούκας Στάροκ είναι ένας από τους χιλιάδες Αυστραλούς που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν μέσω της εθνικής κρίσης με τις δασικές πυρκαγιές. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, περισσότερα από 680 σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εκτάρια δασικών εκτάσεων έχουν απανθρακωθεί, ενώ οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top