Καύσωνας στην Αυστραλία: Ρολό χοιρινό ψήθηκε μέσα… σε αυτοκίνητο!

Η θερμοκρασία έφθασε «τους 81° Κελσίου στις 13:00»

Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο στην Αυστραλία κι ένας Αυστραλός… έκανε ένα γαστρονομικό πείραμα. Άφησε για περίπου δέκα ώρες ένα ρολό χοιρινό μέσα σε ταψί, στο κάθισμα του παλιού κόκκινου σεντάν του, μάρκας Datsun Sunny, στο Περθ, στη δυτική Αυστραλία. 

Αυστραλία: Πέθανε το κοάλα που είχε σωθεί μέσα από τις φλόγες

Απέδειξε έτσι ότι κατάφερε να μαγειρέψει το χοιρινό μέσα στο... αυτοκίνητό του! «Έγινε μούρλια!», έγραψε στο Facebook ο Στου Πενγκέλι , μαζί με φωτογραφίες και βίντεο του ψημένου κρέατος, κομμένου σε φέτες.

Θαρραλέος 12χρονος: Σώθηκε από φωτιά οδηγώντας το φορτηγάκι του αδελφού του

Ο Πενγκέλι αναρτούσε στοιχεία για τη θερμοκρασία του εσωτερικού του ρολού όλη μέρα: έφθασε «τους 81° Κελσίου στις 13:00».

Άλλοι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης προφανώς το διασκέδασαν με την ανάρτηση αυτή, αντιδρώντας με άφθονα χιουμοριστικά σχόλια — άλλοι του ζήταγαν να τους καλέσει για μεσημεριανό, άλλοι αφηγούνταν δικές τους εμπειρίες μαγειρέματος εν μέσω του καύσωνα. 

Η ανάρτηση πάντως είχε και μια μάλλον σοβαρή διάσταση, καθώς ο Πενγκέλι αξιοποίησε το πρωτότυπο γαστρονομικό πείραμα για να προτρέψει όσους το παρακολούθησαν ή διάβασαν τα μηνύματά του να μην αφήνουν τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο όσο διαρκεί ο καύσωνας.

«Μην αφήνετε κανέναν και τίποτα που είναι πολύτιμο για σας μέσα σ’ ένα καυτό αυτοκίνητο, ούτε για ένα λεπτό», τόνισε.

Στο Περθ έχουν καταγραφεί δέκα ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από 35° Κελσίου, κατά δεδομένα της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top