Αυστραλία: Πέθανε το κοάλα που είχε σωθεί μέσα από τις φλόγες

Του έκαναν ευθανασία για να μην υποφέρει από τα σοβαρά εγκαύματά του

Δείτε στο video του Reuters τη στιγμή της διάσωσής του αλλά και πλάνα από τη νοσηλεία του «Lewis»

Δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή το αξιαγάπητο κοάλα που είχε σωθεί την τελευταία στιγμή μέσα από τις φλόγες που είχαν περικυκλώσει δάσος της Νέας Αυστραλίας.

Η ιστορία του «Lewis» είχε γίνει viral σε όλο τον κόσμο, ενώ το video που έδειχνε μία γυναίκα να αψηφά τον κίνδυνο και να τον σώζει με αυταπάρνηση από τις φλόγες, έκανε τον γύρο των social media, προκαλώντας συγκίνηση σε πολλούς.

Εδώ και μία εβδομάδα μετά τη διάσωσή του, ο γλυκύτατος Lewis είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο ζώων, όπου δεχόταν όλες τις απαραίτητες φροντίδες. Ωστόσο τα εγκαύματά του ήταν τόσο σοβαρά, που οι κτηνίατροι πήραν την απόφαση να τον υποβάλλουν σε ευθανασία προκειμένου να μην υποφέρει άλλο.

«Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ευζωία του ζώου, οπότε σε αυτή τη βάση λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση», εξήγησε σε ανακοίνωση το Port Macquarie Koala Hospital. 

Η συγκινητική ιστορία του Lewis

Το άτυχο μαρσιποφόρο είχε εντοπιστεί εντελώς τυχαία από την Toni Doherty, η οποία περνούσε με το αυτοκίνητό της από το φλεγόμενο δάσος. Τρομοκρατημένο έψαχνε διέξοδο στις φλόγες και έκλαιγε. Δίχως δεύτερη σκέψη η Doherty μπήκε στο δάσος, το κάλυψε με το πουκάμισό της και το οδήγησε σε ασφαλές μέρος.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα κοάλα κλαίνε. Ήταν τόσο σπαραξικάρδιο. Ήξερα πως έπρεπε να το βγάλω επιτόπου από εκεί μέσα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» είχε δηλώσει η ίδια.

Το 14χρονο κοάλα είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο στήθος, τα πόδια του και άλλα μέρη του σώματός του.

Να σημειωθεί ότι η πύρινη κόλαση στην Αυστραλία συνεχίζεται, με τις Αρχές να προειδοποιούν πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top