Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν – Πέντε Έλληνες όμηροι

Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα

Ένοπλη επίθεση από πειρατές δέχθηκε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν.

Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων οι ένοπλοι πειρατές πήραν ομήρους τους οκτώ. Ανάμεσά τους είναι πέντε Έλληνες ναυτικοί, ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών, δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ένας εξ των οποίων τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας..

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Ενημέρωση Μητσοτάκη για το συμβάν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για την ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, όλες οι  απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top