Βρετανία: Σπαρακτικό μήνυμα κρατουμένων στα χέρια 6χρονης

«Παρακαλούμε βοηθήστε μας και ενημερώστε οργανώσεις»

Μικρό κορίτσι σε χρισοτυγεννιάτικο δέντρο

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή χριστουγεννιάτικων καρτών σε εργοστάσιο της Κίνας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανακάλυψη μιας ευχετήριας κάρτας.

Η επέλαση των Ρομπότ: Έρχονται για να «κυριεύσουν» στην εργασία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sunday Times», ένα κορίτσι έξι ετών από προάστιο νότια του Λονδίνου βρήκε ένα μήνυμα γραμμένο με κεφαλαία στα αγγλικά το οποίο φαίνεται να έχει συνταχθεί από κρατούμενους στη φυλακή Κινγκπού της Σανγκάη, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι «αναγκάζονταν να εργαστούν παρά τη θέλησή τους».

«Παρακαλούμε βοηθήστε μας και ενημερώστε τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραφε το μήνυμα που έφτασε στα χέρια του μικρού κοριτσιού.

Brexit: Το βρετανικό κοινοβούλιο είπε το «ναι» στον Μπόρις Τζόνσον

Η «Tesco», η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι σοκαρίστηκε και αμέσως ανέστειλε την παραγωγή στο εργοστάσιο, όπου κατασκευάζονται αυτές οι κάρτες, ενώ ξεκίνησε και έρευνα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Βρετανία: Πανικός σε χριστουγεννιάτικη αγορά – Μαχαιρώθηκαν δύο έφηβοι

«Επίσης αποσύραμε από τα καταστήματα τις κάρτες αυτές», τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων πήγαιναν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Tesco διαθέτει «ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου» προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι προμηθευτές της δεν εκμεταλλεύονται την καταναγκαστική εργασία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top