Έφαγαν μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 120.000 δολαρίων!

«Είναι το πιο νόστιμο έργο του Κατελάν!» είπε ο... δράστης

Μια μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με μονωτική ταινία, έργο του εκκεντρικού Μαουρίτσιο Κατελάν, πουλήθηκε έναντι 120.000 δολαρίων, ωστόσο ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Ντέιβιντ Ντατούνα, δε δίστασε να τη… φάει.

Το έργο του Ιταλού Κατελάν προκάλεσε σάλο όταν παρουσιάστηκε σε γκαλερί στο Μαϊάμι, αφού επρόκειτο απλά για μία…. μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με ταινία! Μάλιστα, ο καλλιτέχνης έφτιαξε τρία αντίγραφα του έργου, τα οποία και πουλήθηκαν έναντι 120.000 και 150.000 δολαρίων.

Ξεκόλλησε την μπανάνα και την έφαγε!

Το βράδυ Σάββατο, ένας άλλος καλλιτέχνης, ο Ντατούνα, έκανε κάτι που δεν περίμενε κανείς. Την ώρα που ήταν στην γκαλερί, ξεκόλλησε την μπανάνα από τον τοίχο, την ξεφλούδισε και την έφαγε, ποστάροντας το στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Instagram με τίτλο «Πεινασμένος καλλιτέχνης». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Art by Maurizio Cattelan #mauriziocattelan #artbasel #miami #sold

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη P1471 A1884 BI1957 G1960 (@hfr__________) στις

Όπως έγραψε στο βίντεο που ανάρτησε: «Η δική μου καλλιτεχνική performance. Μου αρέσει το έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν και λατρεύω αυτό το installation. Είναι πολύ νόστιμο».

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις της γκαλερί, η μπανάνα αντικαταστάθηκε γρήγορα και δε θα κινηθεί νομικά εναντίον του Ντατούνα. 

Ο διευθυντής της γκαλερί, Λουτσιέν Τέρρας, δήλωσε στην εφημερίδα Miami Herald: «Ο Ντατούνα δεν κατέστρεψε το έργο τέχνης. Η μπανάνα είναι η ιδέα», ενώ όπως έγινε γνωστό, το… περίεργο αυτό έργο έχει πιστοποιητικό γνησιότητας, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του μπορούν να αντικαταστήσουν το φρούτο ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Πάντως, προκειμένου να μην επαναληφθεί το γεγονός, οι υπεύθυνοι της γκαλερί κάλεσαν αστυνομικούς για να προσέχουν την μπανάνα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top