Γαλλία: Σοβαρά επεισόδια και δακρυγόνα ανήμερα της μαζικής απεργίας

Στο δρόμο χιλιάδες Γάλλοι κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό

Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εφόρμησε εναντίον διαδηλωτών, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους κι έσπασαν πολλές βιτρίνες, σε κοντινή απόσταση από την πλατεία της Δημοκρατίας, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Εργαζόμενοι στον σιδηροδρομικό τομέα, δάσκαλοι και ιατρικό προσωπικό έδωσαν «το παρών» σε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας, αποφασισμένοι να αναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να αναδιαμορφώσει το γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Δείτε στο video του Reuters εικόνες από τα επεισόδια που ξέσπασαν

Παρέλυσε η Γαλλία από τη μαζική απεργία

Με τη μεγαλύτερη απεργία της θητείας του βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν, εξαιτίας της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνησή του.

Παραλύει αύριο η Γαλλία: Νεκρώνουν τα πάντα λόγω απεργίας

Τρυφερά φιλιά και... βλέμματα στο δείπνο της συνάντησης του ΝΑΤΟ

Μακρόν: Κατηγορεί την Τουρκία για συνεργασία με πληρεξούσιους του ISIS

Η κατάσταση στη Γαλλία είναι χαοτική, καθώς η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική: σιδηροδρομικοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν κατέβει στους δρόμους, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει η χώρα.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παραμένουν ακινητοποιημένα, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστά, ενώ τα πανεπιστήμια βρίσκονται υπό κατάληψη.
 
Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα. 

Παρά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, η γαλλική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει, ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ εκτιμούν πως η απεργία μπορεί να διαρκέσει έως και τα Χριστούγεννα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top