Η κλιματική αλλαγή μας αρρωσταίνει

Προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στην Ουάσινγκτον

Η κλιματική αλλαγή βλάπτει την υγεία, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από θερμοπληξία, ακραίες καιρικές συνθήκες και ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως η ελονοσία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Και επίσημα εκτός συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα οι ΗΠΑ

Συνέλαβαν την Jane Fonda σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή

Extinction Rebellion: Συλλήψεις ακτιβιστών για το κλίμα σε όλο τον κόσμο

Ο κυβερνήσεις καλούνται να εκπληρώσουν τους φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Στην έκθεση σημειώνεται ότι ένα εκατομμύριο ζωές θα μπορούσαν να σώζονται ετησίως, μόνο μέσω της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η υγεία πληρώνει το τίμημα της κλιματικής κρίσης, καθώς οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος και το καρδιαγγειακό σύστημα υποφέρουν από τα αίτια της κλιματικής αλλαγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 1% της διεθνούς χρηματοδότησης για το κλίμα διατίθεται στον τομέα της υγείας.

Οι θερμοκρασίες παγκοσμίως μπορεί να αυξηθούν ραγδαία αυτόν τον αιώνα με «ευρείες και καταστροφικές» συνέπειες, μετά τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία έφτασαν την περσινή χρονιά οι εκπομπές των αερίων, προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ειδικοί για το κλίμα.

Αν δε μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, τα αποθέματα σε τρόφιμα και νερό θα συνεχίσουν να μειώνονται, όπως και η ποιότητα του αέρα!

Ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από την ρύπανση του αέρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top