Συνέλαβαν την Jane Fonda σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή

Δείτε στο video τη στιγμή που της περνάνε χειροπέδες

Δείτε στο video του Reuters τη στιγμή που συλλαμβάνουν τη Jane Fonda και της περνάνε χειροπέδες 

Επεισοδιακή ήταν η διαμαρτυρία της Jane Fonda, η οποία βγήκε στους δρόμους της Ουάσινγκτον προκειμένου να διαδηλώσει για την κλιματική αλλαγή, αλλά τη συνέλαβαν.

Jane Fonda: «Μισώ το ότι έπρεπε να κάνω εγχείρηση για να νιώσω καλά»

Η Jane Fonda. Φωτογραφία: Willy Sanjuan/Invision/AP

Η 81χρονη ηθοποιός ήταν ένα από τα 16 συνολικά άτομα στα οποία οι αστυνομικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες έξω από το Καπιτώλιο, με την κατηγορία ότι διαδήλωναν παράνομα.

Η Jane Fonda λίγο πριν της περάσουν χειροπέδες. Φωτογραφία: David Swanson/Associated Press

Όπως θα δείτε και στο video του Reuters, oι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τη διάσημη ηθοποιό και δύο φορές νικήτρια Oscar, συνοδεύοντάς την στο περιπολικό. H Jane Fonda αφέθηκε ελεύθερη μερικές ώρες αργότερα.

Στα 81 της, η χολιγουντιανή στα επηρεασμένη από το μήνυμα της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ, αποφάσισε να δώσει ενεργό «παρών» στις διαδηλώσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει... αγκαζέ με την Jane Fonda στις Κάννες

Στα 81 της η Jane Fonda διαμαρτύρεται παθιασμένα κατά της κλιματικής αλλαγής. Φωτογραφία: David Swanson/Associated Press

«Θα είμαι κάθε ημέρα στο Καπιτώλιο, είτε με ήλιο είτε με βροχή» είχε πει η Jane Fonda λίγο πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι έχει επηρεαστεί πολύ από τη δυναμική πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι νέοι για να σώσουν το κλίμα.

Λίγο πριν τη σύλληψή της, δήλωνε πως πρόκειται για μία «συλλογική κρίση που απαιτεί συλλογική δράση τώρα».
Μάλιστα τόνισε πως είναι αποφασισμένη να συλλαμβάνεται κάθε Παρασκευή, ακόμα και στα 82α γενέθλιά της (που είναι τον Δεκέμβριο) καθώς έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα άλλες 14 διαδηλώσεις. 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top