Αλβανία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες - Στους 49 οι νεκροί

Έχουν γίνει πάνω από 500 μετασεισμοί

Χαλάσματα μετά τον σεισμό στην Αλβανία

Τους 49 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων στην Αλβανία μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τα χρονικά περιθώρια να γίνονται πλέον ασφυκτικά για τον εντοπισμό ζωντανών αγνοούμενων.

Η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει κάτω από τα πόδια των κατοίκων της δυτικής Αλβανίας.

Οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει πάνω από 500 μετασεισμικές δονήσεις από την Τρίτη, αρκετές πάνω από 5 βαθμούς, που ταρακουνούν κτίρια και τρομοκρατούν τους πολίτες, το τραύμα των οποίων μάλλον θα χρειαστεί πολύ καιρό για να επουλωθεί.

Αλβανία: Ξεκληρίστηκε 9μελής οικογένεια-Nεκρή η μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά

Σεισμός στην Αλβανία: «Μη με βγάλετε, θέλω να πεθάνω με την κόρη μου»

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 45 άνθρωποι από τα ερείπια, ενώ πάνω από 900 είναι οι τραυματίες.

Σεισμός στην Αλβανία: Νεκρή η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

Για τρίτη νύχτα, τα δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να επιχειρούν στις πόλεις που επλήγησαν από τον σεισμό. Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και συνολικά 14 χώρες εξακολουθούν να έχουν ομάδες διάσωσης στο Δυρράχιο προσπαθώντας να σώσουν παγιδευμένα άτομα.

Οι τραγικές ιστορίες στα χαλάσματα είναι πολλές: μέλη συνεργείων έρευνας και διάσωσης ανέσυραν χθες τα πτώματα μιας μητέρας, των δίδυμων παιδιών της, δύο ετών, και του γιου της, επτά ετών, από τα συντρίμμια ενός σπιτιού στο Δυρράχιο.

Εξάλλου, στα συντρίμμια του τετραώροφου σπιτιού του Μπέρτι Λάλα, 40 ετών, μια ιταλική ομάδα έρευνας και διάσωσης ανέκτησε τα πτώματα της γυναίκας του, των διδύμων τους και του γιου τους, που καταπλακώθηκαν από το ταβάνι έχοντας αγκαλιαστεί στο κρεβάτι. Ήδη, είχαν βρεθεί νεκροί η  μεγαλύτερη κόρη του, οκτώ ετών, η μητέρα του, 79 ετών, και μια ανιψιά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top