Σεισμός Αλβανία: «Δύο ημέρες περίμενα να βγει το παιδί μου ζωντανό»

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ με δάκρυα στα μάτια έβγαλαν νεκρό το αγοράκι

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο των δύο πατεράδων που έχασαν τα παιδιά τους στο Θουμάνι. Υποβασταζόμενοι άφησαν λίγα λουλούδια στην πολυκατοικία που μετατράπηκε σε τάφο, όταν κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο. 

Ο Σερβέτ Βατά είχε την ελπίδα ότι ο γιος του θα βρεθεί ζωντανός. Τα μεσάνυχτα, όμως, η ελπίδα του έσβησε για πάντα. Οι διασώστες της ΕΜΑΚ με δάκρυα στα μάτια έβγαλαν νεκρό το αγοράκι του, μόλις επτά χρόνων, από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας.  

Το πρωί, ο χαροκαμένος πατέρας επέστρεψε στον τάφο από μπετόν και σίδερο. Το μόνο που έμεινε να θυμίζει το γιο του, είναι μερικές φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο.  

Σεισμός στην Αλβανία: Νεκρή η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

«Εκεί κάτω στο πάτωμα ήταν, μετά βγήκαν τα πτώματα, δεν επέζησε κάνενας. Η γυναίκα μου είναι σε χάλια κατάσταση και αυτή δεν μπορεί να περπατήσει θα την φέρουμε αύριο, δεν ξέρω πως θα τη φέρουμε, να δει το παιδί για τελευταία φορά. Δεν γίνεται θα τρελαθεί» δήλωσε ο πατέρας. 

Την ίδια στιγμή, ο αδερφός του άτυχου παιδιού δεν γνωρίζει τίποτα για το χαμό του αδερφού του. «Δεν του έχουμε πει τίποτα στο παιδί. Φοβάμαι, δεν μπορώ να πω στο παιδί...  Κάθε βράδυ το ζητάει και τη μάνα μου και το παιδί... θα πάθει σοκ. Τι να πεις, αυτό είναι δέκα χρονών, δεν χώριζαν ούτε στιγμή ο ένας από τον άλλο» είπε ο πατέρας. 

Πατέρας 8χρονου: «Ο γιος μου είναι ήρωας!»

Άλλος ένας πατέρας έχασε την κόρη του, μόλις πέντε χρόνων και τη μάνα του. Η μόνη του παρηγοριά πλέον είναι ο γιος του, οκτώ χρόνων. 

«Δεν περιγράφεται ο πόνος. Σώθηκε ο γιος μου. Ήρωας, γιατί... δεν περιγράφεται. Το παιδί σώθηκε από μόνο του. Έσωσε τη μάνα του, την έβγαλέ ζωντανή. Ξαναπήγε να βοηθήσει τη γιαγιά του και την κόρη μου, αλλά δεν μπορούσε ήταν μικρό παιδί» δήλωσε ο πατέρας του 8χρονου, Ρόλαν Λάλα.  

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ με αυταπάρνηση δούλεψαν ακούραστα. Πέτρα - πέτρα απομάκρυναν τα συντρίμμια, έσκαψαν τούνελ, ακόμα και με τα χέρια, όπου μπορούσαν με την ελπίδα ότι υπάρχει ακόμα απόδειξη ζωής στα χαλάσματα.  

Νέος ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αλβανία - Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος

«Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού. Οι συνθήκες αλλάζουν, υπάρχει μια κακοκαιρία, μια βροχή και αυτό είναι άσχημο στοιχείο, αρνητικό στην όλη επιχείρηση της διάσωσης διότι τα όμβρια ύδατα παρασύρουν φερτά υλικά και χώματα και κλείνουν τους αεραγωγούς που μπορεί να διατηρηθεί κάποιος και να μείνει εν ζωή» δήλωσε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. 

Αυτή την ώρα, έχουν σταματήσει οι διασώσεις και γκρεμίζουν τα κτίρια γιατί υπάρχει κίνδυνος λόγω των μετασεισμών.

Ποδοσφαιριστές στο πλευρό των σεισμοπαθών

Το απόγευμα, ποδοσφαιριστές της Παρτιζάνι Τιράνων με τον πρόεδρο τους, αδελφό του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, επισκέφθηκαν τους καταυλισμούς που έχουν στηθεί δίπλα στα χαλάσματα, στην πόλη φάντασμα.

Θέλησαν να δείξουν με τον τρόπο τους ότι στέκονται στο πλευρό των συμπολιτών τους που γλίτωσαν το φονικό χαστούκι του Εγκέλαδου αλλά έμειναν στο δρόμο.  

Ήρθαμε για να δείξουμε την συμπαράστασή μας στον κόσμο, γιατί όλοι είναι πιεσμένοι αυτή την περίοδο. Έχασαν τις ζωές τους, έχασαν τα σπίτια τους αλλά δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Παρτιζάνι Τιράνων.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top