Νέος ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αλβανία - Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος

Μετά τα Ρίχτερ έρχεται επιδείνωση του καιρού

Δείτε στο video του Reuters πλάνα τη μάχη που δίνουν τα σωστικά συνεργεία με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες από τον μεγάλο σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 25 χλμ. βορειοδυτικά του Δυρραχίου.

Σεισμός στην Αλβανία: «Μη με βγάλετε, θέλω να πεθάνω με την κόρη μου»

Σεισμός στην Αλβανία: Νεκρή η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα

Απελπιστική η κατάσταση στην Αλβανία. Φωτογραφία: Αssociated Press

Το εστιακό βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα, ενώ έχουν ήδη αναφερθεί ζημιές σε είκοσι σπίτια και του νοσοκομείου του Δυρραχίου. 

Ο νέος ισχυρός σεισμός τρομοκράτησε τον κόσμο ο οποίος έτρεχε πανικόβλητος.

Αλβανία: Στο Star η μαία των διδύμων που γεννήθηκαν μετά τον σεισμό

Ρίγη συγκίνησης: Η στιγμή που οι Έλληνες διασώστες ανασύρουν εγκλωβισμένο

Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους με αμείωτο ρυθμό.Φωτογραφία: Αssociated Press

Μετά τον σεισμό έρχεται επιδείνωση του καιρού

Τα 6,4 Ρίχτερ της 26ης Νοεμβρίου με επίκεντρο την πόλη του Δυρραχίου. άφησαν πίσω τους 40 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά από 3 έως 15 ετών. 23 είναι οι νεκροί στην κωμόπολη της Θουμάνα, όπου θεωρείται ολοκληρωμένη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης των ανθρώπων από τα ερείπια. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 700 με μερικές δεκάδες να φέρουν σοβαρά τραύματα.

Η επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών. Οι μετασεισμικές δονήσεις που έφτασαν τις 600 με τρεις εξ αυτών πάνω από 5 Ρίχτερ, αλλά και ο φόβος ότι θα σημειωθούν στο μέλλον και άλλες ισχυρότερες δονήσεις, οδηγεί πολλούς κατοίκους να εγκαταλείπουν τις πόλεις τους.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε τρία ακόμα σημεία, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 15 άνθρωποι για τους οποίους οι ελπίδες ζωής εξανεμίζονται κάθε στιγμή που περνάει. Πέντε εγκλωβισμένοι ανήκουν μόνο σε μια οικογένεια που μετρά ακόμα τρεις νεκρούς που αποσύρθηκαν από τα ίδια συντρίμμια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα σε νέα έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης, μίλησε ξανά για την ανάγκη συμπαράστασης με όλα τα μέσα στους σεισμοπαθείς. Ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση προς την Αλβανία από όλο τον κόσμο και επισήμανε την ανάγκη συντονισμού, σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτής της βοήθειας

Για το μέγεθος των καταστροφών από τον σεισμό ο κ. Ράμα τόνισε  ότι είναι χιλιάδες οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και ζήτησε την συμβολή ντόπιων και ξένων χορηγών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο ανοικοδόμησης  ξεπερνά κάθε δυνατότητα του αλβανικού κράτους.

Εκατοντάδες οικογένειες, κυρίως στη Θουμάνα, πέρασαν και τη χθεσινή νύχτα στην ύπαιθρο και στους καταυλισμούς του στρατού, ενώ στο Δυρράχιο δεκάδες οικογένειες μεταφέρθηκαν στα εναπομείναντα όρθια ξενοδοχεία της πόλης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top