Μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αλβανία- Στους 31 οι νεκροί

Ζωντανός 25χρονος μετά από 21 ώρες κάτω από τα συντρίμμια

Δείτε το ρεπορτάζ για την επόμενη μέρα του σεισμού της Αλβανίας από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Ισχυρός μετασεισμός ταρακούνησε την Αλβανία λίγες ώρες μετά το φονικό χτύπημα των 6,4 Ρίχτερ. 

Σεισμός στην Αλβανία: Η στιγμή που 19χρονος βγαίνει από τα συντρίμμια

Συνδέεται ο σεισμός της Αλβανίας με την Ελλάδα;-Ο Τσελέντης απαντά στο STΑR

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ: Στους δρόμους βγήκαν κάτοικοι και μαθητές στα Χανιά

Σεισμός Αλβανία: Γιαγιά σκοτώθηκε για να προστατέψει τον εγγονό της

Το επίκεντρο 24 χλμ.από το πολύπαθο Δυρράχιο

Η σεισμική δόνηση σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, με το επίκεντρο  να εντοπίζεται 42 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων και 24 χλμ. βόρεια του Δυρραχίου.

Στους 31 οι νεκροί- 658 οι τραυματίες

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, εκ των οποίων οι 11 στην κωμόπολη της Θουμάνα κοντά στο Δυρράχιο, η οποία δέχτηκε και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια υπολογίζονται σε πάνω από 20, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας και ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε φθάνοντας τους 658, εκ των οποίων 10 παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Δύο οι οποίοι είναι σε βαρύτερη κατάσταση, αναμένεται να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή της Ιταλίας.

Ζωντανός 25χρονος μετά από 21 ώρες κάτω από τα συντρίμμια 

Ζωντανός ανασύρθηκε μετά από 21 ώρες κάτω από τα ερείπια κτιρίου στο Δυρράχιο, ένας 25χρονος άντρας, που εγκλωβίστηκε όταν το οικοδόμημα κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Ο νεαρός απεγκλωβίστηκε έπειτα από επιχείρηση αλβανικών και ελληνικών ομάδων διάσωσης, όπως μετέδωσε το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΑΤΑ". Πρόκειται για τον Klajdi Qato, την επιχείρηση διάσωσης του οποίου παρακολούθησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρισκόταν στο σημείο.

Παλεύουν οι διασώστες να βρουν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) επιχειρούν σε 6 σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάνα, ενώ το έργο τους δυσκολεύει η μετασεισμική ακολουθία, καθώς σημειώθηκαν πάνω από 350 μετασεισμικές δονήσεις. Οι 40 άντρες των δύο ελληνικών μονάδων ΕΜΑΚ έχουν ανασύρει από τα ερείπια τρεις ανθρώπους, δύο εκ των οποίων εν ζωή.

Κλίμα αλληλεγγύης- Οι θρησκευτικοί χώροι στο Δυρράχιο στη διάθεση των σεισμόπληκτων

Εντύπωση προκαλεί τον κλίμα αλληλεγγύης στη χώρα. Σε όλους τους δήμους συγκεντρώνεται βοήθεια σε τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα και άλλα ιατρικά υλικά. Οι ξενοδόχοι παραχωρούν τα ξενοδοχεία τους, ενώ κάτοικοι των Τιράνων προσφέρουν καταλύματα για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων. 

Τι είπε στο Star o Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Ανάστασιος

Ιδιαίτερη εντυπωσιακή και συγκινητική είναι η χειρονομία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ό οποίος έθεσε όλους τους δυνατούς θρησκευτικούς χώρους στο Δυρράχιο στη διάθεση των σεισμόπληκτων, όπως είναι το μοναστήρι του Αγίου Βλάση και ο ορθόδοξος ναός τη πόλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top