Αυστραλία: Τέσσερις νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιές κατακαίνε εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας, ενώ τσσερις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους.

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία- «Πνίγεται» από τον καπνό το Σίδνεϊ

Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Ο απολογισμός της πύρινης λαίλαπας στην Αυστραλία

Ένας νεκρός εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Κέμπσι, στην επαρχία της Νέας Νότιας Ουαλίας, μια από τις πολλές περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα εκτιμάται πως είναι ένας 58χρονος, ο οποίος ζούσε σε ένα προχειροφτιαγμένο κτίσμα στην περιοχή και αγνοείτο από την Παρασκευή.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία, την περιοχή η οποία επλήγη σκληρότερα από τις πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα. Οι ισχυροί άνεμοι, οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η ξηρότητα της βλάστησης επιδεινώνουν την κατάσταση. 

Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πάνω από δέκα εκατομμύρια στρέμματα βλάστησης έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια. 

Φωτογραφία αρχείου AP: Καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

Ανάλογης έντασης πυρκαγιές καταγράφονται σχεδόν κάθε χρόνο στην Αυστραλία από την άνοιξη ως τα τέλη του καλοκαιριού στο θερινό ημισφαίριο. Η περίοδος των πυρκαγιών, όμως φέτος, άρχισε πάρα πολύ πρόωρα και με τρομακτική σφοδρότητα. Αυτή ενδέχεται να εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχει βιώσει ποτέ η Αυστραλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top