Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία- «Πνίγεται» από τον καπνό το Σίδνεϊ

Οι φλόγες απλώθηκαν κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας

Πορτοκαλί έγινε ο ουρανός όπως ήταν ορατός από την ειδυλλιακή παραλία Bondi στο Σίδνεϊ, ενόσω οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη την αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σήμερα Τρίτη, οι φλόγες απλώθηκαν κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, καταστρέφοντας κι άλλα σπίτια. Tην ίδια ώρα, το Σίδνεϊ πνίγεται από τον καπνό. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες φοβούνται ότι δε θα είναι σε θέση να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Πάνω από 70 πυρκαγιές μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολιτεία της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό, το περασμένο Σάββατο (9/11). Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, σήμερα Τρίτη, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Αυστραλία: Τρεις νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία την Παρασκευή και τουλάχιστον 150 σπίτια καταστράφηκαν. Πέντε άνθρωποι είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι από τις αρχές, αλλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα ότι έχουν εντοπιστεί.

Σε κέντρο υποδοχής πυροπαθών στην πόλη Ταρί, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επαίνεσε το έργο των πυροσβεστών, των εθελοντών και των μελών της κοινότητας αλλά προειδοποίησε ότι επίκεινται δύσκολες ημέρες. «Υπάρχει δρόμος να διανύσουμε και η Τρίτη φαίνεται πιο δύσκολη», δήλωσε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Πρόκειται ήδη για μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση που έχει ζήσει η Αυστραλία και αυτό πριν καν μπει το καλοκαίρι του Νότιου Ημισφαιρίου, ενώ τμήματα της χώρας αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ξηρασία.

Χιλιάδες κάτοικοι στο Κουίνσλαντ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του και οι αρχές προειδοποίησαν ότι αύριο Τετάρτη αναμένεται ότι θα υπάρχει ακόμα υψηλότερος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top