Τόγκο: Κανένα ίχνος από τον Έλληνα ναυτικό – Αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας

«Θα δώσω όσα μου ζητήσουν για να πάρω πίσω το παιδί μου»

Εντείνεται η αγωνία για την τύχη του 20χρονου δόκιμου ναυτικού Δ.Γ., ο οποίος απήχθη, με άλλα τρία άτομα τα ξημερώματα της Δευτέρας από το δεξαμενόπλοιο «ELKA Αριστοτέλης», από πειρατές. 

Θρίλερ με την απαγωγή στο Τόγκο: Αγωνία για τον Έλληνα ναυτικό

Για τρίτη μέρα δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την τύχη του, με τον πατέρα του να κάνει έκκληση για να επιστρέψει ο γιος του ασφαλής στην πατρίδα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι αντιμετωπίζει από παιδί ένα πρόβλημα υγείας και πρέπει να παίρνει κάθε μέρα φάρμακα. 

«Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας. Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά », είπε στον ΑΝΤ1. 

Πειρατεία στο Τόγκο: Ξεσπά ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού που απήχθη

Σύμφωνα με το ίδιο, κατά τη διάρκεια της εισβολής των πειρατών στο δεξαμενόπλοιο ακολούθησαν συμπλοκές με όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φρουρός. 

«Αυτοί ρίχτηκαν στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε», είπε χαρακτηριστικά στον Alpha, προσθέτοντας πως είναι αποφασισμένος να δώσει όσα ζητήσουν, για να πάρει το παιδί του πίσω.

Μέχρι στιγμής οι πειρατές δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με το Reuters, πιθανολογείται πως ίσως τους κρύβουν στη Νιγηρία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι ήταν το δεύτερο ταξίδι του Έλληνα δόκιμου μηχανικού, ο οποίος δεν έχει αποφοιτήσει ακόμα από τη Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού. Το ταξίδι αυτό επρόκειτο να διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο και μετά θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τα μαθήματά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top