ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άοπλο 16χρονο ύποπτο

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και δείχνει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άοπλου 16χρονου από αστυνομικό, τον Απρίλιο του 2017, ενώ ο νεαρός έχει πηδήξει έναν φράχτη στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Όπως επισημαίνει το CNN, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές από την Καλοφόρνια, τρία διαφορετικά τμήματα είπαν ότι ο συγκεκριμένος πυροβολισμός ήταν δικαιολογημένος από την πλευρά του αστυνομικού.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και δόθηκε στη δημοσιότητα από δικηγόρο, ο 16χρονος Isiah Murrietta Golding εμφανίζεται να πηδάει έναν φράχτη και να μπαίνει σε μια αυλή, ενώ τον κυνηγούν δύο αστυνομικοί.

Ο ανήλικος τρέχει να ξεφύγει με γυρισμένη την πλάτη στους αστυνομικούς όταν ο ένας από αυτούς, σκύβει πίσω από τον φράχτη και τον πυροβολεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο έφηβος πέφτει αμέσως στο έδαφος, ενώ ο συνάδελφος του αστυνομικού που πυροβόλησε, έχοντας πηδήξει τον φράχτη, φτάνει στο σημείο και περνάει χειροπέδες στον τραυματισμένο 16χρονο.

Τελικά ο Isiah εξέπνευσε τρείς μέρες μετά.

Οι γονείς του νεαρού κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των δημοτικών Αρχών του Φρέσνο και αρκετών αστυνομικών τον Μάρτιο του 2018.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top