«Μαμά πεθαίνω...»: Το μήνυμα 26χρονης μέσα από το φορτηγό του θανάτου

Η Pham Thi Tra από το Βιετνάμ φέρεται να είναι ανάμεσα στους 39 νεκρούς

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τέλος δεν έχουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το φορτηγό του θανάτου στο Έσεξ της Βρετανίας. 

Φορτηγό του θανάτου: Συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα για τους 39 νεκρούς

Φορτηγό του θανάτου: Κατέρρευσε ο οδηγός όταν είδε τα 39 πτώματα

Ανάμεσα στους 31 άντρες και στις οχτώ γυναίκες που βρέθηκαν νεκροί τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο κοντέινερ, φέρεται να είναι και μια νεαρή κοπέλα από το Βιετνάμ. 

 

 

 

Σύμφωνα με την Χόα Νγκιέμ, της οργάνωσης Human Rights Space, η 26χρονη  Pham Thi Tra έστειλε μια σειρά από ανατριχιαστικά μηνύματα στη μητέρα της, ενημερώνοντάς την ότι πεθαίνει καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει. 

Συγγνώμη μαμά. Η πορεία μου για το εξωτερικό δεν πετυχαίνει. Μαμά, σ' αγαπώ τόσο πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να ανασάνω... Είμαι από το Νγκεν, του Καν Λοκ, στο Χα Τινχ του Βιετνάμ. Λυπάμαι, μαμά

Τα μηνύματα αυτά στάλθηκαν την Τρίτη στις 10:30 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που το φορτηγό κατευθυνόταν από το Βέλγιο στη Βρετανία. 

Το φορτηγό της φρίκης. Φωτογραφία: Associated Press

Η Τρα Μι είχε πάει στην Κίνα και σχεδίαζε να φτάσει στην Αγγλία μέσω Γαλλίας, εξήγησε η Χόα. Η ακτιβίστρια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Βιετναμέζοι μεταξύ των θυμάτων.

Εξάλλου, η VietHome, μια οργάνωση της βιετναμέζικης κοινότητας, έκανε γνωστό ότι έχει λάβει πληροφορίες από 10 οικογένειες, μέλη των οποίων αγνοούνται. Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο συνεργάζεται με τη βρετανική αστυνομία στις έρευνές της, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο VNA.

Τέσσερις συλλήψεις 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και ότι εξακολουθεί να ανακρίνει ως ύποπτο για ανθρωποκτονία τον οδηγό του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 νεκροί άνθρωποι.

O 25χρονος οδηγός του φορτηγού. Φωτογραφία: Associated Press

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας και οι δύο 38 ετών και κάτοικοι του Γουόρινγκτον, στην βορειοδυτική Αγγλία, προσθέτει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι συνελήφθησαν στην πόλη αυτή ως ύποπτοι συνωμοσίας για λαθραία διακίνηση ανθρώπων και 39 ανθρωποκτονίες.

Η αστυνομία σημειώνει επίσης ότι ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία παραμένει υπό κράτηση μετά την σύλληψή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έπειτα από τον εντοπισμό των πτωμάτων στο πίσω μέρος του φορτηγού ψυγείου που οδηγούσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top