Φορτηγό του θανάτου: Συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα για τους 39 νεκρούς

Η αδίστακτη συμμορία «Snakeheads» πίσω από τη φρίκη;

Δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και συνομωσίας για τη διακίνηση ανθρώπων. 

To ΒΒC αναφέρει ότι και οι δύο είναι κάτοικοι του Warrington στο Chesire. Παράλληλα, υπό κράτηση παραμένει ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος ανακρίνεται. 

Οι Snakeheads ο «εγκέφαλος»;

Η αδίστακτη κινεζική συμμορία «Snakeheads» φέρεται να είναι ο ιθύνων νους πίσω από το φορτηγό της φρίκης μέσα στο οποίο βρέθηκαν νεκροί, παγωμένοι μέχρι θανάτου 39 άνθρωποι (ένας έφηβος, 8 γυναίκες και 31 άνδρες).

Οι βρετανικές αρχές διερευνούν την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ, αναζητώντας αποδείξεις για την ανάμειξη των «Snakeheads».

Η συμμορία αυτή έγινε «διάσημη» γιατί βγάζει εκατομμύρια από τις δραστηριότητές στην παράνομη μεταφορά μεταναστών σε άλλες χώρες αλλά και απο το trafficking.

Εκμεταλλευόμενη την ανάγκη που έχουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια της κινεζικής ενδοχώρας, τους στέλνει από την Ανατολή στη Δύση. Εκεί πολλοί εργάζονται ως «σκλάβοι» ενώ πολλές γυναίκες καταλήγουν ιερόδουλες. Έτσι το όνειρό τους για μία νέα ζωή συχνά καταλήγει σε εφιάλτη δίχως τέλος.

Τα κέρδη των «Snakeheads» εκτοξεύτηκαν τα τελευταία χρόνια. Οι οικογένειες των μεταναστών είναι πρόθυμες να πληρώσουν χιλιάδες λίρες από το υστέρημά τους για να μεταφερθούν τα παιδιά τους στη Βρετανία με ασφάλεια, όπου πιστεύουν ότι θα βρουν καλοπληρωμένες και αξιοπρεπείς δουλειές. Αντί γι΄αυτό όμως, καταλήγουν σε οίκους ανοχής, αλλά και σε υπόγεια εργαστήρια παρασκευής κάνναβης.

Οι οικογένειές τους πίσω στην Κίνα όχι μόνο δε μαθαίνουν ποτέ τι έχει συμβεί, αλλά παραμένουν υπεύθυνες για τα ταξιδιωτικά κόστη της μεταφοράς και συνεχίζουν να πληρώνουν τη συμμορία για πολλά χρόνια.

«Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από τα κοντέινερ»

Νεκροί για τουλάχιστον 12 ώρες πριν φτάσουν στη Βρετανία ήταν οι 39 μετανάστες που βρέθηκαν παγωμένοι μέχρι θανάτου στο κοντέινερ ενός φορτηγού στη βιομηχανική περιοχή του Έσεξ.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι Αρχές εικάζουν πως όλοι τους είχαν πεθάνει πριν φτάσουν στο λιμάνι του Zeebrugge του Βελγίου με προορισμό το λιμάνι Purfleet της Βρετανίας.

Το ταξίδι αυτό είναι διάρκειας δέκα ωρών, ενώ τα οχήματα πρέπει να φτάνουν στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Φορτηγό του θανάτου: Κατέρρευσε ο οδηγός όταν είδε τα 39 πτώματα

Έσσεξ: Aυτός είναι ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης» με τα 39 πτώματα

Ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον

Βέλγοι αξιωματούχοι μιλώντας στην Daily Mail ανέφεραν ότι οι 39 Κινέζοι ήταν παγιδευμένοι στο κοντέινερ σε θερμοκρασίες μείον 25 βαθμών Κελσίου για τουλάχιστον δέκα ώρες.

Ο επικεφαλής του λιμανιού του βελγικού λιμανιού τόνισε πως «ένα κοντέινερ-ψυγείο, όπως αυτό, είναι τελείως σφραγισμένο».

«Ακόμα κι αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα», τονίζουν εργαζόμενοι του λιμανιού.

Λιποθύμησε ο 25χρονος οδηγός μόλις είδε τα πτώματα

Για τη σοκαριστική υπόθεση έχει συλληφθεί ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος σε λίγο καιρό θα γίνει πατέρας, καθώς η σύντροφός του είναι έγκυος σε δίδυμα.

Οι Αρχές εξετάζουν ποια η ανάμειξή του στην παράνομη μεταφορά μεταναστών, ενώ υποβάλλεται σε συνεχείς ανακρίσεις και κρατείται έως ότου διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Mo Robinson λιποθύμησε από το σοκ όταν παρέλαβε το φορτηγό στη Βρετανία και άνοιξε τις πόρτες προκειμένου να συμπληρώσει κάποια χαρτιά που ήθελε.

Μιλώντας στην «Daily Mail» φίλος του ανέφερε πως «όταν είδε τα πτώματα τρομοκρατήθηκε. Κάλεσε αμέσως αστυνομία και ασθενοφόρα». 

Το BBC αναφέρει πως 11 από τα 39 θύματα έχουν μεταφερθεί για νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους.

Το φορτηγό του θανάτου πιστεύεται πως είχε ξεκινήσει από τη Βουλγαρία, πέρασε από το λιμάνι του Βελγίου στη Βρετανία και από εκεί στη βιομηχανική ζώνη του Έσεξ, όπου έγινε η μακάβρια ανακάλυψη.

Η υπόθεση του Έσεξ θύμισε σε πολλούς αυτό που είχε συμβεί το 2000, όταν 58 Κινέζοι μετανάστες είχαν βρει τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό,  ενώ ταξίδευαν με φέριμπότ από το Βέλγιο στη Βρετανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top