Φορτηγό του θανάτου: Κατέρρευσε ο οδηγός όταν είδε τα 39 πτώματα

Κινέζοι οι νεκροί - Πάγωσαν στους -25 βαθμούς Κελσίου

Τέλος δεν έχει η φρίκη μετά τη μακάβρια ανακάλυψη των 39 νεκρών μέσα σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανική ζώνη στο Έσεξ.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε πως όλα τα θύματα ήταν κινεζικής καταγωγής, ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι νεκροί ήταν 31 άνδρες και 8 γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικός.  

Όπως αναφέρει η Daily Mail,  ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού λιποθύμησε όταν είδε ότι υπήρχαν 39 πτώματα. Σύμφωνα με μάρτυρες,  όταν ο Μο Ρόμπινσον άνοιξε το τρέιλερ του φορτηγού που οδηγούσε και είδε τους νεκρούς, κατέρρευσε.

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη. 

«Πάγωσαν μέχρι θανάτου»

Η «Sun» επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει πως η μονάδα ψύξης του φορτηγού ήταν αναμμένη στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας μηδνικές πιθανότητες επιβίωσης στους 39 ανθρώπους που ήταν μέσα στο κοντέινερ.

«Μία τέτοια αεροστεγής μονάδα είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να διατηρεί ό,τι μεταφέρει. Συνήθως χρησιμοποιείται για να μεταφέρει λουλούδια ή φυτά και φρέσκα προϊόντα. 

Ακόμα πάντως και αν δεν επικράτησαν συνθήκες ψύχους στο πίσω μέρος του φορτηγού, το οξυγόνο κάποια στιγμή τελείωσε με αποτέλεσμα τα θύματα να βρουν τραγικό θάνατο.

Βρετανία:Φρίκη με 39 πτώματα σε φορτηγό-Γίνεται λόγος για εμπόριο ανθρώπων

O 25χρονος οδηγός του φορτηγού. Φωτογραφία: Associated Press

Ανακρίνεται ο οδηγός - Έφοδος σε δύο σπίτια

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ, με τις βρετανικές Αρχές να βρίσκονται ακόμα σε «μαύρο σκοτάδι», καθώς η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο.

Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, Mo Robinson, συνελήφθη λίγο μετά ως ύποπτος για φόνο και υποβάλλεται σε συνεχείς ανακρίσεις από τις Αρχές, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο μυστήριο.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία «χτενίζει» δύο σπίτια στη βόρεια Ιρλανδία, ενώ η εθνική εγκληματολογική υπηρεσία εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συγκεκριμένη υπόθεση σχετίζεται με οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Έσσεξ: Aυτός είναι ο οδηγός του «φορτηγού της φρίκης» με τα 39 πτώματα

Το φορτηγό της φρίκης. Φωτογραφία: Associated Press

Η διαδρομή του θανάτου

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το φορτηγό του θανάτου είχε αφετηρία τη Βουλγαρία, πέρασε από το Βέλγιο και κατέληξε στη Βρετανία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 25χρονος παρέλαβε το κοντέινερ από το λιμάνι Purfleet στο Έσεξ. Μία ώρα μετά τον συνέλαβαν.

Οι Αρχές δεν έχουν ιδέα προς το παρόν πόσο διάστημα πέρασε στο Βέλγιο το φορτηγό. «Θα μπορούσαν να είναι ώρες, ακόμα και μέρες» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βελγίου.

To φορτηγό όπου βρέθηκαν τα πτώματα των 39 ανθρώπων. Φωτογραφία: Associated Press

Τα 39 θύματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια των νεκρών.

Εκπρόσωπος του Βούλγαρου υπουργού εξωτερικών τόνισε πάντως πως τα στοιχεία καταγραφής του φορτηγού ανέφεραν το όνομα εταιρείας, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν ένας Ιρλανδός πολίτης.

Τόνισε ακόμα πως θεωρεί «εξαιρετικά απίθανο» οι νεκροί να είναι βουλγαρικής καταγωγής.

Φωτογραφία: Associated Press

Κεντ: Βρέθηκαν εννέα ζωντανοί μετανάστες σε άλλο φορτηγό

Λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη-σοκ στο Έσεξ, α αστυνομία στο Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, βρήκε 9 ανθρώπους ζωντανούς στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο M20 σήμερα.

«Εννέα άνθρωποι υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο προληπτικά από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νοτιοανατολικής Ακτής, προτού τους αναλάβουν στελέχη της γραφείου Μετανάστευσης» αναφέρει το Sky News επικαλούμενο εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

Όλοι τους διασώθηκαν και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

 Φωτογραφία: Associated Press

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top