Thomas Cook: Η εταιρεία Hays Travel θα σώσει χιλιάδες απολυμένους

Θα αγοράσει και τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία της πτωχευμένης επιχείρησης

Thomas Cook

Καθοριστικής σημασίας για τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους είναι η απόφαση της εταιρείας «Hays Travel» να αγοράσει και τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία της «Thomas Cook», που πτώχευσε τον περασμένο μήνα.

Έτσι θα σωθούν οι θέσεις 2.500 εργαζομένων, καθώς η «Hays Travel» θα επιδιώξει να απασχολήσει ξανά πρώην εργαζόμενους της «Thomas Cook».

Thomas Cook: Η οικογένεια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έχασε τεράστιο ποσό!

H Thomas Cook χρεοκόπησε, ο... Thomas Cook παντρεύεται στη Ρόδο!

Η «Hays Travel» είναι ιδιωτική εταιρεία, την οποία κατέχουν και διαχειρίζονται από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος John Hays και η πρόεδρος Irene Hays.

Έχει μία ιστορία 40 ετών, με την έδρα της στο Σάντερλαντ της Βορειοανατολικής Αγγλίας και πωλήσεις άνω του 1 δισ. στερλινών το 2018. 

«Αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για εμάς, σχεδόν τριπλασιάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων μας και διπλασιάζοντας τους εργαζόμενούς μας - και για τον κλάδο, ο οποίος θα διατηρήσει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του», δήλωσε ο John Hays σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η «Thomas Cook», η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία του κόσμου, κατέρρευσε τον περασμένο μήνα και οι επιχειρηματικές μονάδες της στη Βρετανία οδηγήθηκαν σε εκκαθάριση.

Το «κανόνι» που βάρεσε η «Thomas Cook» είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί μία εράστια επιχείρηση επαναπατρισμού, περίπου 600.000 τουριστών και πελατών της εταιρείας, που οι εξελίξεις τους βρήκαν εκτός Βρετανίας.

Η κωδική ονομασία του σχεδίου έκτακτης ανάγκης ήταν «Επιχείρηση Μάττερχορν», ενώ υπήρξε το μεγαλύτερο σχέδιο επαναπατρισμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή σε περίοδο ειρήνης στην ιστορία της Βρετανίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top