Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία: Τραυμάτισε 16 άτομα με φορτηγό

Συνελήφθη ο δράστης που επικαλούταν τον Αλλάχ

Ένας άνδρας έριξε κλεμμένο όχημα πάνω σε πολλά αυτοκίνητα το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Λίμπουργκ και τραυμάτισε 17 ανθρώπους πριν συλληφθεί. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης ήταν μουσουλμάνος, φερόταν να μιλά στα αραβικά και να επικαλέστηκε πολλές φορές τον «Αλλάχ». 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, «ένας άνδρας» άρπαξε γύρω τις 17:20, τοπική ώρα [18:20 ώρα Ελλάδας], το βαρύ φορτηγό στο κέντρο της πόλης, πριν το οδηγήσει αμέσως μετά πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που περίμεναν υπομονετικά να ανάψει πράσινο απέναντι στο δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι κατόπιν διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ο δράστης τραυματίστηκε και ο ίδιος ελαφρά.

Αργά το βράδυ, το λευκό φορτηγό με ρυμουλκούμενο βρισκόταν ακόμη στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, με μέρος της μάσκας του διαλυμένο, ενώ οχήματα εταιρειών οδικής βοήθειας παραλάμβαναν ένα-ένα τα εννιά αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές, ανάμεσα τους ένα φορτηγάκι, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Γερμανικό Πρακτορείο, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ο ύποπτος, και ότι ο ένας τους βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση», επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας. Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Neue Presse ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι έξι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ενώ 11 που ήταν πιο ελαφρά αφέθηκαν να φύγουν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top