Brexit: Αναβολή θα ζητήσει ο Τζόνσον αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 19/10

Tι αναφέρουν κυβερνητικά έγγραφα

Ο Μπορις Τζόνσον

Επιστολή με την οποία θα ζητά αναβολή του Brexit αναμένεται να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Μπόρις Τζόνσον, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία αποχώρησης εώς τις 19 Οκτωβρίου. Αυτό αναφέρουν κυβερνητικά έγγραφα που κατατέθηκαν σε σκωτσέζικο δικαστήριο, σύμφωνα με το BBC.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ρώτησε να μάθει εάν μπορεί να «ξηλώσει» τον Τζόνσον

Παρομοίασε το Brexit... με το μαρτύριο του Προμηθέα, ο Μπόρις Τζόνσον

Τον περασμένο μήνα, βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και αντάρτες από το ίδιο το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον ψήφισαν νόμο που αναγκάζει τον Τζόνσον να ζητήσει να καθυστερήσει το Brexit εάν δεν καταλήξει σε συνθήκη αποχώρησης μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, προκειμένου να αποφευχθεί «ένα καταστροφικό Brexit χωρίς συμφωνία».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι δε θα ζητήσει αναβολή και ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ σε κάθε περίπτωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς να εξηγεί την προφανή αντίθεση των δηλώσεών του.

Οι αντίπαλοί του υποψιάζονται ότι θα επιδιώξει κάποιου είδους νομική οδό διαφυγής ή θα προσπαθήσει να πιέσει την ΕΕ να αρνηθεί να συμφωνήσει σε ένα αίτημα αναβολής.

Brexit: Οι απειλές για τους Έλληνες - Αγωνιούν φοιτητές και εργαζόμενοι

Με τον Χαλκ παρομοίασε τον εαυτό του ο Τζόνσον–Τι απαντά ο ηθοποιός

Σήμερα σε δικαστήριο της Σκοτίας ξεκίνησε η νομική προσπάθεια αντιπάλων του Brexit που προσπαθούν να εξασφαλίσουν εντολή που να τον αναγκάζει να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία ή να πείσουν τους δικαστές να αποστείλουν επιστολή στην ΕΕ εκ μέρους του ζητώντας την αναβολή. Ζητούν επίσης, εάν ο Τζόνσον δεν συμμορφωθεί, το δικαστήριο να επιβάλει ποινές «όπως πρόστιμο και φυλάκιση».

Τι θα γίνει αν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία

Βρετανία: Κλείνει τη Βουλή ως τις 14 Οκτωβρίου ο Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών

Iρλανδία: Προτιμότερη η αναβολή από το «άτακτο» Brexit

«Αυτό που προτιμώ είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνία και να έχουμε μια συμφωνία έως τα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντερίκσεν στην Κοπεγχάγη. 

«Εάν όμως η βρετανική κυβέρνηση ζητούσε αναβολή, φυσικά θα το εξετάζαμε. Αλλά νομίζω ότι οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε πραγματικά θα το εξέταζαν εάν υπήρχε ένας καλός λόγος, και ο λόγος αυτός θα έπρεπε να διατυπωθεί. Αλλά σίγουρα μια παράταση θα ήταν καλύτερη από μια ‘μη συμφωνία’», δήλωσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top