Παρομοίασε το Brexit... με το μαρτύριο του Προμηθέα, ο Μπόρις Τζόνσον

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά των πολιτικών που δε θέλουν το «διαζύγιο»

Με το μαρτύριο του Προμηθέα παρομοίασε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον… το Brexit, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Όταν ο Προμηθέας έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους, που την είχε κρύψει μέσα σ’ένα κούφιο φυτό -ονόματι νάρθηκα ή φέρουλα- με τον αδερφό του τον Επιμηθέα, ο Δίας τον τιμώρησε, στέλνοντάς του έναν αετό να του τρώει το συκώτι. Κάθε φορά που το συκώτι αναγεννιόταν, ο αετός επέστρεφε και το σκάλιζε ξανά. Και αυτό συνέβαινε για πάντα. Είναι λίγο σαν την εμπειρία του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο,  αν κάποιοι από τους βουλευτές μας έκαναν το δικό τους», είπε αναφερόμενος στη συμπεριφορά των πολιτικών που θέλουν να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε. απέναντι σε εκείνους που ψήφισαν Brexit στο δημοψήφισμα.

Περισσότερα από τρία χρόνια αφότου η Βρετανία ψήφισε με ποσοστό 52% υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, η χώρα παραμένει βαθιά διχασμένη για το θέμα και η διαδικασία του Brexit έχει βυθιστεί στη σύγχυση.

Brexit: Παράνομη η απόφαση Τζόνσον- Ανοίγει αύριο το βρετανικό κοινοβούλιο

Τι θα γίνει αν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε παράνομο το κλείσιμο της Βουλής για πέντε εβδομάδες, απόφαση που είχε ληφθεί από τον Βρετανό Πρωθυπουργό. Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει υπέρμαχος της αποχώρησης από την Ε.Ε στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top