Brexit: Παράνομη η απόφαση Τζόνσον- Ανοίγει αύριο το βρετανικό κοινοβούλιο

Η συμβουλή του προς τη Βασίλισσα ήταν κενή

Μπόρις Τζόνσον

Παράνομο έκρινε το κλείσιμο της βρετανικού κοινοβουλίου -απόφαση του Μπόρις Τζόνσον- το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας. Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης «εκθέτει» ανεπανόρθωτα τον Βρετανό Πρωθυπουργό και φέρνει νέα πολιτική κρίση στη χώρα. Ωστόσο, ο ίδιος αναγκάστηκε να σεβαστεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου - όπως είπε στο BBC- κι έτσι αύριο επαναλειτουργεί κανονικά η βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, John Bercow, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Κοινοβούλιο θα επαναληφθεί την Τετάρτη στις 11:30 π.μ.

Brexit: Συνεπαρμένοι οι Βρετανοί από τη δίκη για την αναστολή της Βουλής

Τι θα γίνει αν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία

Brexit: Παράνομη κρίθηκε η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να κλείσει τη βρετανική βουλή για πέντε εβδομάδες, όπως κι έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου. 

Η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Lady Hale, ανακοινώνοντας την απόφασή της είπε ότι η συμβουλή του Μπόρις Τζόνσον στη Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν παράνομη, κενή και χωρίς αντίκρισμα. 

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Και παρόλο που ο Βρετανός Πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να κάνει πραγματικότητα το Brexit, που άργησε τρία χρόνια, δέχεται το ένα «όχι» μετά το άλλο. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες σκωτσέζικο δικαστήριο έκρινε την απόφαση Τζόνσον για κλείσιμο της Βουλής, επίσης παράνομη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top