Brexit: Παράνομη κρίθηκε η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου

Νέο «χτύπημα» για τον Τζόνσον από σκωτσέζικο δικαστήριο

Ο Μπόρις Τζόνσον

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αν και δηλώνει αποφασισμένος να κάνει πραγματικότητα το Brexit που άργησε τρία χρόνια, δέχεται το ένα «όχι» μετά το άλλο.

Τα μπλόκα από τη Βουλή είναι απανωτά ενώ σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργεία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

Brexit: Τα σενάρια μετά το νέο «όχι» στον Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, σκωτσέζικο δικαστήριο αποφάσισε πως αυτό είναι παράνομο.

Τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές μας και στη φανταστική νομική ομάδα μας που πέτυχαν την ιστορική απόφαση ότι η διακοπή των εργασιών της Βουλής είναι παράνομη, έγραψε στο Twitter η βουλευτής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος Τζοάνα Τσέρι.

Ο Τζο Μομ, δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση, δήλωσε πως την Τρίτη θα αρχίσει η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, το κορυφαίο δικαστικό σώμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση σκωτσέζικου δικαστηρίου ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει για πέντε εβδομάδες τη λειτουργία του κοινοβουλίου ήταν παράνομη. 

«Είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση και θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ανάγκη να προωθήσει μια ισχυρή εσωτερική νομοθετική ατζέντα. Η διακοπή της λειτουργίας του κοινοβουλίου είναι ο νόμιμος και απαραίτητος τρόπος για να το πράξει», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του κορυφαίου εφετείου της Σκωτίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top