Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: Τα αστειάκια για να «σπάσει» ο πάγος

Κάθισαν αμήχανοι ο ένας απέναντι από τον άλλον

Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στης ΗΠΑ, μετά την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ για εσχάτη προδοσία έγινε η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε κλίμα τεράστιας αμηχανίας. 

Ποιος είναι ο γιος του Μπάιντεν που ήθελε να «ξεμπροστιάσει» ο Τραμπ

Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν η δημοσιοποίηση της περίφημης τηλεφωνικής τους συνομιλίας, στη διάρκεια της οποίας, οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι άσκησε πιέσεις, ώστε ο Ουκρανός ομόλογός του να διατάξει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του. 

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Απειλείται με καθαίρεση ο πρόεδρος

Οι δύο άνδρες φανερά μουδιασμένοι κάθισαν ο ένας απέναντι στον άλλο με την υπερένταση να είναι έκδηλη και στους δύο. Για να φτιάξουν μάλιστα λίγο την ατμόσφαιρα, Τραμπ και Ζελένσκι άρχισαν να αστειάκια, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος, πριν εκλεγεί ήταν γνωστός κωμικός ηθοποιός. 

«Με έκανε πιο διάσημο απ’ ότι τον έκανα εγώ», είπε ο Τραμπ, προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκόμενων.

«Είναι καλύτερο να συναντιόμαστε παρά να μιλάμε στο τηλέφωνο», του απάντησε με τη σειρά του ο Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι μια χώρα με τεράστιο δυναμικό», συνέχισε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας μια φράση που έχει ήδη χρησιμοποιήσει για τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και άλλες χώρες. 

«Ναι, το ξέρω, από εκεί έρχομαι» απάντησε ο πρώην κωμικός ηθοποιός, που κατέβηκε στον πολιτικό στίβο μόλις την περασμένη Πρωτοχρονιά. Μισομπερδεμένος με την απάντηση, ο Τραμπ χαμογέλασε.

Ο Ζελένσκι πίεσε στη συνέχεια τον Τραμπ να επισκεφθεί την Ουκρανία, υπενθυμίζοντάς του ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πήγε ποτέ στο Κίεβο.

«Θα προσπαθήσω» απάντησε αόριστα ο Τραμπ, αλλά ο Ζελένσκι συνέχισε την πίεση: «Ξεχάσατε να μου πείτε την ημερομηνία», του είπε.

Οι δημοσιογράφοι, άρχισαν να βομβαρδίζουν με ερωτήσεις του δύο ηγέτες, με τους περισσότερους να ρωτούν τους δύο ηγέτες αν ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε ή όχι πιέσεις στον ομόλογό του για να ξεκινήσει έρευνα για την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντίπαλός του στις εκλογές του 2020. 

«Νομίζω ότι τα διαβάσατε όλα. Δεν θέλω να εμπλακώ στις εκλογές των ΗΠΑ. Ήταν μια καλή τηλεφωνική συνομιλία, κανονική (…) Κανείς δεν μου άσκησε πιέσεις», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Με άλλα λόγια, καμία πίεση», συνέχισε ο Τραμπ, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία. Και μετά ξέσπασε. «Έχουμε κι εμείς προβλήματα διαφθοράς, αν δείτε τι συνέβη με τη Χίλαρι Κλίντον!», είπε.

Σε ερώτηση για την εμπλοκή του προσωπικού δικηγόρου του, του Ρούντι Τζουλιάνι, στις συνομιλίες με την Ουκρανία, απάντησε: «Ο Ρούντι Τζουλιάνι ήταν ένας θαυμάσιος δήμαρχος, χαίρει μεγάλου σεβασμού».

Τέλος αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε: 

«Έχει χάσει το μυαλό της, την καταβρόχθισε η ριζοσπαστική αριστερά. Για μένα, δεν είναι πλέον πρόεδρος της Βουλής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top