Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Απειλείται με καθαίρεση ο πρόεδρος

Έρευνα σε βάρος του με την υποψία εσχάτης προδοσίας

Δεν έγινε ποτέ η προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, καθώς η αμερικανική αντιπροσωπεία αναγκάστηκε να ακυρώσει το ραντεβού, μετά το αίτημα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων για καθαίρεση του Αμερικανού Προέδρου με την υποψία της εσχάτης προδοσίας. 

Ζάεφ στον Μητσοτάκη: Είμαι ο Ζόραν και χαίρομαι που σας συναντώ

Η συνάντηση των δύο ανδρών είχε οριστεί για τη 01:30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, όμως οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ ανάγκασαν το επιτελείο του προέδρου να αλλάξει το πρόγραμμά του και να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Μητσοτάκης στη Σύνοδο ΟΗΕ: Το Μάτι και η σημασία των μέτρων για το Κλίμα

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ενδεχομένως η συνάντηση των δύο ανδρών να γίνει σήμερα και για τον λόγο αυτό το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχει αφήσει ένα κενό στο σημερινό του πρόγραμμα. 

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, είχε ανακοινώσει την έναρξη επίσημης έρευνας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Aντισυνταγματικό το «μπλοκάρισμα» του Τραμπ στους επικριτές του στο Twitter

«Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής. Ο πρόεδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Ντόναλντ Τραμπ επεδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020, Τζο Μπάιντεν. 

«Keep America Great»: Πάει για δεύτερη θητεία ο Τραμπ

Την Τρίτη, η κυρία Πελόζι είχε κατηγορήσει τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζόζεφ Μαγκουάιρ ότι με εντολή του προέδρου δεν παραδίδει στο Κογκρέσο την καταγγελία μάρτυρα, η οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Ιουλίου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Τα δάκρυα της 16χρονης Greta Thunberg: «Κλέψατε τα όνειρά μου…Πώς τολμάτε;»

Στη συνομιλία αυτή ο Τραμπ κατηγορείται ότι πίεσε τον Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο αντίπαλός του στις επερχόμενες εκλογές. 

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως προτίθεται να παραδώσει το απομαγνητοφωνημένο υλικό από αυτή τη συνομιλία, τονίζοντας ότι θα αποδειχθεί πως δεν άσκησε καμία πίεση και πως όλα αυτά είναι ένα ακόμα «κυνήγι μαγισσών» που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του οι Δημοκρατικοί. 

Την ίδια ώρα, η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς ζήτησε να λάβει το Κογκρέσο την καταγγελία σε βάρος του Τραμπ.

Ενέκρινε επίσης ένα ψήφισμα, με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου η τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του. 

Μετά την ανακοίνωση για την παραπομπή του, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε ένα βομβαρδισμό από tweet, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να τον ρίξουν από την προεδρία λίγο πριν από τις εκλογές του 2020. 

«Μια τόσο σημαντική ημέρα στα Ηνωμένα Έθνη, τόση πολύ δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν σκοπίμως να τη διαλύσουν και να την απαξιώσουν με περισσότερες έκτακτες ειδήσεις με ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter και αναρωτήθηκε: «Μπορείτε να το πιστέψετε;».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top