Το δικαστήριο δικαίωσε τον κόκορα Μορίς - Πώς έγινε παγκόσμιος σταρ

Οι ενοχλημένοι γείτονες θα πρέπει να πληρώσουν κι από πάνω

Δείτε στο video του Reuters τον πετεινό που έγινε θέμα διεθνώς με τα κοκορίκο του

Νικητής βγήκε από την δικαστική διαμάχη με ένα ζευγάρι συνταξιούχων ο κόκορας Μορίς, που… άθελά του έγινε παγκόσμιος σταρ και σύμβολο της αγροτικής ζωής.

Ο πετεινός που ζει σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό της νοτιοδυτικής Γαλλίας, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των γειτόνων του, οι οποίοι τον κατηγορούσαν για παρενόχληση, επειδή κάθε πρωί τους ξυπνούσε από τα «άγρια» χαράματα με τα «κοκορίκο» του.

O κόκορας Μορίς και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Τελικά ο «θορυβώδης» κόκορας όχι μόνο θα συνεχίσει να λαλεί την ώρα που θέλει, αλλά οι ενάγοντες θα πρέπει να καταβάλλουν  στην ιδιοκτήτριά του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση με τόκους» και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Ροσφόρ στην δυτική Γαλλία τάχθηκε υπέρ του Μορίς, σε μία υπόθεση την οποία τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως μια μάχη ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο.

O κόκορας Μορίς

«Είναι μία νίκη για οποιονδήποτε έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση» δήλωσε μετά το άκουσμα της δικαστικής απόφασης η ιδιοκτήτρια του Μορίς, Corinne Fesseau, η οποία ζει επί 35 ολόκληρα χρόνια στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Γαλλίας, Σεν-Πιερ ντ' Ολερόν, και σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφάσιζε κατά του Μορίς θα αναγκαζόταν να μετακομίσει.

Η ιδιοκτήτριά του, κάνει δηλώσεις στις κάμερες ανακουφισμένη και συγκινημένη μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Το χρονικό της υπόθεσης με τον κόκορα Μορίς

Ο πετεινός, μόνιμος κάτοικος του Σεν-Πιερ ντ' Ολερόν, ξυπνούσε κάθε μέρα πολύ πρωί, και τα «κοκορίκο» του πριν ακόμη ξημερώσει ο ήλιος, ενοχλούσαν τους ιδιοκτήτες μιας γειτονικής, εξοχικής κατοικίας. 

Ο δικηγόρος τους έκανε λόγο για  ένα πρόβλημα ηχορύπανσης, όπως αυτή που προκαλείται από τα γαυγίσματα των σκύλων, τα κλάξον των αυτοκινήτων και τη δυνατή μουσική.

Ο Μορίς είχε πλειάδα υποστηρικτών στο δικαστήριο

«Το Σεν-Πιερ ντ' Ολερόν είναι η μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού ντ'Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον τοπικό χωροταξικό σχεδιασμό, οι πελάτες μου ζουν σε μια ζώνη που έχει χαρακτηριστεί προαστιακή. Δεν έχει καμία σχέση με την εξοχή», είχε πει, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ αστών και χωρικών. «Οι πελάτες μου δεν απαγορεύουν στον κόκορα να λαλεί, θέλουν μόνο να είναι ήσυχοι το πρωί, μεταξύ 6.30-8.30» είχε δηλώσει ο δικηγόρος των εναγόντων, Βενσάν Ιμπερντό.

«Είμαι κατάπληκτος. Δεν είχα καταλάβει ότι οι ενάγοντες πήγαν να αγοράσουν ένα αστικό σπίτι στο νησάκι Ολερόν», είχε απαντήσει ειρωνικά ο δικηγόρος του Μορίς, Ζιλιέν Παπινό. 

«Μπορούμε να ξεφορτωθούμε το κοτέτσι. Αλλά στη θέση του θα υπάρχουν μετά οι κιούρτοι που χρησιμοποιεί για το ψάρεμα ο Ζακί, ο σύζυγος της Κορίν Φεσό. Αν οι γείτονες αντέχουν τη μυρωδιά...», συνέχισε, για να καταλήξει: «Τα κοτέτσια υπήρχαν πάντα. Από τους 40 γείτονες, μόνο δύο διαμαρτύρονται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top