Facebook: Έρχεται το τέλος των «likes»;

Δε θα μπορούν να τα βλέπουν οι φίλοι σου

Facebook

Το Facebook έχει στα σκαριά μία αλλαγή στο λογισμικό του, που αν γίνει πράξη θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε έως και σήμερα για την πλατφόρμα που έφερε «επανάσταση» στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. 

Σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του «like» σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την «αρέσκεια» τους.

Ουσιαστικά με αυτή την αλλαγή, το Facebook θέλει να περιορίσει τον αριθμό των εκατομμυρίων άσκοπων αναρτήσεων που γίνονται καθημερινά, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον των χρηστών στο περιεχόμενο και όχι τη «δημοσιότητα» τους. 

«Σχεδιάζουμε να κρύψουμε τον αριθμό των «likes» στο Facebook», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ήταν φυσικό η είδηση από μόνη της προκάλεσε αναταραχή στους φανατικούς οπαδούς του Facebook που «ζουν και αναπνέουν» για ένα παραπάνω like, αλλά και στις επιχειρήσεις που κάθε χρόνο πληρώνουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην πλατφόρμα για να προβάλλονται, αλλά και να πριμοδοτούνται με επιπλέον likes. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top