Με αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών απειλεί η Τουρκία

Βρυχάται ο απομονωμένος Ερντογάν μετά τις κυρώσεις της Ευρώπης

Βρυχάται ο Ερντογάν καθώς έχει απομονωθεί από Ευρώπη και Αμερική.  Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι έτοιμος να ανοίξει τη στρόφιγγα των μεταναστών και απειλεί την Ελλάδα.

Ήδη τον τελευταίο μήνα υπήρξε αύξηση των προσφυγικών ροών κατά 30%. Μεταξύ Ιουνίου Ιουλίου πέρασαν στη χώρα μας 3.200 μετανάστες έναντι 2.130 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

«Για τη συμφωνία επανεισδοχής είχαμε ήδη ενημερώσει την ΕΕ ότι δεν θα την εφαρμόσουμε λόγω της καθυστέρησης της βίζας» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θυμήθηκε τώρα, τη συμφωνία επανεισδοχής που υπογράφτηκε το 2013 και ουσιαστικά δεν έχει εφαρμοστεί. Η Ευρώπη δεν δίνει ελεύθερες βίζες παρά μόνον αν η Τουρκία πάρει πίσω μετανάστες. Αντίθετα, ισχύει η δήλωση η οποία αφορά τα ελληνικά νησιά και είχε υπογραφεί το 2016.

Ερντογάν: Τίποτα δε θα μας αποτρέψει από τους σκοπούς μας στην Αν. Μεσόγειο

Κουμουτσάκος: «Η συμφωνία του 2016 με την Τουρκία δεν τίθεται εν αμφιβόλω»

«H δήλωση ΕΕ Τουρκίας του Μαρτίου 16 που ήταν το κείμενο που υιοθετήθηκε στην κορύφωση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, δεν τίθεται εν αμφιβόλω από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου» δήλωσε στον Alpha 989 ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος Ερντογάν πάντως παραμένει ανένδοτος και σε μήνυμά το οποίο μεταφέρει τούρκος δημοσιογράφος δηλώνει αμετανόητος ως προς τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Τα βήματα που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία αποκαλύπτουν καθαρά την ευαισθησία μας για προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του λαού μας και των Τουρκοκυπρίων» λέει ο Ερντογάν.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top