Ερντογάν: Τίποτα δε θα μας αποτρέψει από τους σκοπούς μας στην Αν. Μεσόγειο

Επιμένει στην προκλητικότητα μετά από τις κυρώσεις της ΕΕ

Ερντογάν

Αμετανόητος είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης είπε ότι η Τουρκία έχει τη δύναμη να εξαλείψει κάθε απειλή κατά της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας των πολιτών της. 

«Καμιά απειλή μέτρων δε θα κάνει την Τουρκία να εγκαταλείψει τη δίκαιη υπόθεσή της», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. 

Πρόσθεσε ότι «ο Εθνικός Αγώνας που δώσαμε εναντίον του πιο ισχυρού στρατού του κόσμου επιστεγάστηκε με την Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία είναι το έγγραφο ανεξαρτησίας της χώρας μας». 

«Η Τουρκία, όπως και πριν από ένα αιώνα έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να εξολοθρεύσει κάθε είδους απειλή ενάντια στην ανεξαρτησία της, την συνέχειά της, την γαλήνη και ασφάλεια των πολιτών της. Τα βήματα που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία αποκαλύπτουν καθαρά την ευαισθησία μας για προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του λαού μας και των Τουρκοκυπρίων. Καμιά καθαρή ή συγκεκαλυμμένη απειλή μέτρων δε θα κάνει την Τουρκία να εγκαταλείψει τη δίκαιη υπόθεσή της», κατέληξε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Τουρκίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top