Καμπάνα για Τουρκία: Η ΕΕ της «κόβει» χρήμα και επικοινωνία

Τα στοχευμένα μέτρα της Κομισιόν εναντίον της Άγκυρας

σημαίες ΕΕ και Τουρκίας

Η περικοπή των κοινοτικών κονδυλίων της διεύρυνσης κατά 145,8 εκ. ευρώ το επόμενο έτος και η επανεξέταση των χρηματοδοτικών - επενδυτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τουρκία, βρίσκονται ανάμεσα στα στοχευμένα μέτρα που η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) παρουσίασαν την Τρίτη στους αντιπροσώπους των Κρατών Μελών της ΕΕ, ενόψει και των συνεδριάσεων των Υπουργών την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον η Κομισιόν θα περικόψει μια σειρά από «διαλόγους υψηλού επιπέδου» σε υπουργικό επίπεδο στην οικονομία, την γεωργία, την ενέργεια και τις μεταφορές, αλλά και την αναστολή τυχόν συναντήσεων κορυφής ΕΕ - Τουρκίας προς το παρόν.

Η Κομισιόν αναμένεται μάλιστα να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προτείνει και στοχευμένα μέτρα κατά εταιριών και προσώπων που σχετίζονται με την γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας σε δεύτερη φάση «τη στιγμή που τα Κράτη Μέλη θα το κρίνουν απαραίτητο», ανέφερε η διπλωματική πηγή. Οι αποφάσεις για το τι θα εφαρμοστεί και τι όχι θα ληφθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top