Το «έσκασε» η πριγκίπισσα Haya του Ντουμπάι - Οργισμένος ο Σεΐχης

Την κατηγορεί για προδοσία ενώ η 45χρονη φέρεται να κρύβεται στο Λονδίνο

πριγκίπισσα Haya του Ντουμπάι και Σείχης Mohammed Bin Rashid al-Maktoum

Στα πόδια το έβαλε η πριγκίπισσα Haya, εγκαταλείποντας τον σύζυγό της και σεΐχη του Ντουμπάι, Mohammed Bin Rashid al-Maktoum.

Η 45χρονη πιστεύεται ότι κρύβεται στον Λονδίνο. Γερμανός διπλωμάτης φέρεται να τη βοήθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι παραβλέποντας μια πιθανή διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Η πριγκίπισσα Haya

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Sun, η πριγκίπισσα Haya πήρε μαζί της 31 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να ξεκινήσει τη νέα της ζωή, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν πως έχει πάρει μαζί της τον 7χρονο γιο της, Zayed, και την 11χρονη κόρη της, Al Jalila. 

Την ίδια ώρα ο σεΐχης εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατηγορεί τη σύζυγό του προδοσία και απιστία. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της Radha Stirling, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος μιας ΜΚΟ του Ντουμπάι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της Πριγκίπισσας να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος. 

«Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, αυτό, προφανώς, συμβαίνει επειδή η ζωή του είναι σε κίνδυνο και επειδή έχει υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Γνωρίζουμε ήδη ότι Πριγκίπισσα Latifa, κόρη του Σεΐχη, εγκατέλειψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας άσυλο, καθώς έχει υποστεί κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της. Τώρα, φαίνεται, πως και η πριγκίπισσα Haya, σύζυγος του Σεΐχη, έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία» τόνισε η Stirling.

O σεΐχης του Ντουμπάι, Mohammed Bin Rashid al-Maktoum με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Haya και την κόρη τους

Η πριγκίπισσα που έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη είναι μία από τις έξι συζύγους του σεΐχη του Ντουμπάι και κόρη του αποθανόντα βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν. Παντρεύτηκε με τον  Mohammed Bin Rashid al-Maktoum το 2004. H 45χρονη Hayaέχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 20 Μαΐου ενώ τα social media της, που συνήθως είναι γεμάτα φωτογραφίες από τις φιλανθρωπικές της δράσεις, είναι ανενεργά από τον Φεβρουάριο. Επίσης δεν συμμετείχε σε βασιλική εκδήλωση που συνήθιζε να συνοδεύει τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται πως το 2018, η κόρη του σεΐχη του Ντουμπάι, η 33χρονη Latifa, αποφάσισε να φύγει από τη βασιλική οικογένεια και να ζητήσει άσυλο καταγγέλλοντας πως την κρατούσαν φυλακισμένη και την βασάνιζαν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top