Έγκυος πέντε μηνών πυροβολήθηκε στην κοιλιά, απέβαλε και πάει φυλακή

Πρωτοφανής απόφαση του δικαστηρίου

έγκυος

Μια γυναίκα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι, ενώ διένυε τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της, με αποτέλεσμα να αποβάλει. Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η γυναίκα καταδικάσθηκε για ανθρωποκτονία σε βάρος του αγέννητου παιδιού της και αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, με την εγγύηση να έχει οριστεί στα 50.000 δολάρια. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Μαρσέ Τζόουνς, που ήταν έγκυος στον πέμπτο μήνα, πυροβολήθηκε στην κοιλιά από μια άλλη γυναίκα έξω από κατάστημα στο Pleasant Grove. Μάλιστα, ενώ η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση καταδικάστηκε και θα μπει φυλακή, η γυναίκα που την πυροβόλησε αφέθηκε ελεύθερη. 

Η έγκυος που που πυροβολήθηκε και βρέθηκε στη φυλακή - φωτογραφία: AP Images

«Η έρευνα έδειξε πως το μόνο πραγματικό θύμα ήταν το αγέννητο μωρό», δήλωσε ο σερίφης της πόλης, Ντάνι Ρέιντ, μετά το περιστατικό πυροβολισμών. «Ήταν η μητέρα του παιδιού που ξεκίνησε τον καβγά και εξακολούθησε, ώσπου προέκυψε ο θάνατος του αγέννητου μωρού», συνέχισε.

Η Αλαμπάμα είναι μια από τις 38 Πολιτείας των ΗΠΑ όπου ο θάνατος εμβρύου θεωρείται δολοφονία και τιμωρείται από τον νόμο. Η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε οργανώσεις στις ΗΠΑ που μάχονται υπέρ του δικαιώματος των αμβλώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top