Η Τουρκία κάνει comeback στον τουρισμό με ρεκόρ αφίξεων

Αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων και στην Ελλάδα

Δείτε στο βίντεο το οδοιπορικό του STAR στο Κουσάντασι της Τουρκίας

Για ρεκόρ αφίξεων στην Τουρκία κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού. Την ίδια ώρα, αύξηση τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων στη χώρα μας τους πρώτους μήνες του 2019 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018, επικαλείται και το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, βάσει των επίσημων στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος. Ωστόσο, στο οδοιπορικό του STAR στο Κουσάντασι, δείχνει πως η Τουρκία ίσως να "απειλήσει" και φέτος τα ελληνικά νησιά, αφού προσφέρει δελεαστικά πακέτα διακοπών.

Τουρισμός: Η Τουρκία απειλεί τα ελληνικά νησιά- Οδοιπορικό στο Κουσάντασι

Τουρκία: Αύξηση 14% στις αφίξεις φέτος

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

Περίπου 5,5εκ. τουρίστες αναμένεται να φιλοξενήσει η Αττάλεια για παράδειγμα, μέχρι και τέλος Ιουνίου. Ο αριθμός αυτός αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Τον Ιούνιο κατά μέσο όρο στην πόλη φθάνουν 75.000 αλλοδαποί παραθεριστές.

Συνολικά στην Τουρκία μέχρι και τέλος Μαΐου, οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 9 εκ. σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με πέρυσι.

Ελλάδα: Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν πάνω από 30%

Αύξηση τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων σημειώνεται στην χώρα μας τους πρώτους μήνες του 2019 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018,  με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται για ακόμα μία χρονιά στους πλέον περιζήτητους προορισμούς παγκοσμίως. Η ισχυρή άνοδος του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργεί Τουρισμού της Ελλάδας, καταγράφηκε αύξηση 13% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 9%, διαμορφώθηκε στους 773.000 ταξιδιώτες, περισσότερους κατά 65.000. Συνολικά στους πρώτους μήνες του 2019, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 7,8%.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν πάνω από 30%. Συγκεκριμένα για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019 έφτασαν τα 760 εκ. ευρώ, αυξημένες κατά 37,2% αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2018.

Οι ίδιες παροχές στο Κουσάντασι κοστίζουν 400 ευρώ... και στη Σάμο 700 ευρώ!

Παρόλο που για την Ελλάδα, έχουμε στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του 2019 και όχι ακόμα για την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο, στο οδοιπορικό του STAR στο παραθαλάσσιο Κουσάντασι διαπιστώθηκε ότι τα πακέτα διακοπών είναι πολύ πιο οικονομικά από ότι σε ένα ελληνικό νησί. 

Για παράδειγμα, μία εβδομάδα για 2 άτομα στο Κουσάντασι, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με all inclusive παροχές, 400 ευρώ! Ένα αντίστοιχο πακέτο στη Σάμο, που απέχει μόλις 1 ώρα από το Κουσάντασι, θα κόστιζε περίπου στα 700 με 800 ευρώ.

Στην υψηλή φορολογία αποδίδουν τις αυξημένες τιμές στην Ελλάδα

«Οι τιμές στη Σάμο είναι πιο αυξημένες. Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής φορολογίας. Αν έπεφτε η φορολογία θα έπεφταν και οι τιμές» λέει ο Νίκος Στεφανής,  Πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Σάμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top