Τουρισμός: Η Τουρκία απειλεί τα ελληνικά νησιά- Οδοιπορικό στο Κουσάντασι

Μέχρι τη δεκαετία του ‘70 το Κουσάντασι ήταν ένα ψαροχώρι

Με χαμηλές τιμές και δελεαστικά πακέτα η Τουρκία απειλεί τα ελληνικά νησιά και μπαίνει δυναμικά -και πάλι- στο παιχνίδι του τουρισμού. Η Βελίκα Καραβάλτσιου έκανε οδοιπορικό στο Κουσάντασι για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Δύο παίκτες επανεμφανίζονται και διεκδικούν μερίδιο από την τουριστική πίτα, η Αίγυπτος και η Τουρκία. Η Τουρκία κρατάει τις τιμές χαμηλά κι έτσι χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν το παραθαλάσσιο Κουσάντασι αντί για ένα ελληνικό νησί.

Τσάι, μπακλαβάς, μπαχάρια… ναργιλέδες αλλά και χαλιά, δερμάτινα, χρυσαφικά, ρολόγια και τσάντες μαϊμού…με καλό παζάρι θα πέσουν στη μισή τιμή.

Μέχρι τη δεκαετία του ‘70 το Κουσάντασι ήταν ένα ψαροχώρι. Σήμερα, ο τουρισμός στηρίζει την πόλη.

Δελεαστικά πακέτα διακοπών για το παραθαλάσσιο Κουσάντασι 

Αεροπορικά εισιτήρια, σουίτες σε πολυτελή ξενοδοχεία με όλες τις παροχές και όλα αυτά με 500 ή 600 ευρώ. Με τέτοια δελεαστικά πακέτα, οι πράκτορες φέρνουν κόσμο από όλη την Ευρώπη στο Κουσάντασι.

«Η τιμή για το βράδυ.. Για μία εβδομάδα πληρώνουμε για 2 άτομα 600 ευρώ»
«Πληρώνουμε 400 ευρώ για 5 βράδια μαζί με τις πτήσεις. Οπότε είναι πολύ καλά, πολύ φτηνά»

Η Τουρκία απειλεί τα ελληνικά νησιά 

Αντίστοιχα πακέτα στην Ελλάδα είναι αρκετά πιο ακριβά. Στη Σάμο, για παράδειγμα, που απέχει μόλις 1 ώρα από το Κουσάντασι.

«Οι τιμές στη Σάμο είναι πιο αυξημένες. Περίπου στα 700 με 800 ευρώ. Αυτό συμβαίνει λόγο της υψηλής φορολογίας. Αν έπεφτε η φορολογία θα έπεφταν και οι τιμές» λέει ο Νίκος Στεφανής,  Πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Σάμου. 

Μία  εβδομάδα, για 2 άτομα, στο Κουσάντασι, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με all inclusive παροχές, 400 ευρώ!

Μία εβδομάδα για 2 άτομα στη Σάμο, με τα αεροπορικά, σε 5αστερο ξενοδοχείο, με all inclusive παροχές 800 ευρώ.

«Το κόστος των απασχολούμενων στην Ελλάδα είναι διπλάσιο σε σχέση με την Τουρκία. Η φορολογία 3,5 φορές πάνω. Στην Τουρκία τα επιτόκια δανεισμού για κατασκευές και ανακαινίσεις είναι χαμηλά. Το Κουσάντασι κάνει κακό στη Σάμο. Είμαστε φέτος 10 με 15% κάτω. Και πολύ φοβάμαι ότι πλέον και οι παροχές τους είναι καλύτερες» λέει ο Μάνος Βάλης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top