Ανετράπη ποταμόπλοιο με τουρίστες στον Δούναβη – Οχτώ νεκροί

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους στη Βουδαπέστη

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένα ποταμόπλοιο που μετέφερε τουρίστες από τη Νότια Κορέα συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο και ανατράπηκε στον Δούναβη το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πολλοί άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Έρευνες στον Δούναβη για τον εντοπισμό επιζώντων - φωτογραφία: AP Images

Όπως μεταδίδουν τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, στο ποταμόπλοιο επέβαιναν 33 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος. Το ατύχημα συνέβη την ώρα που το ποταμόπλοιο βρισκόταν μπροστά από το ουγγρικό κοινοβούλιο. 

Στο ποταμόπλοιο που ανετράπη επέβαιναν 32 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος - φωτογραφία: AP Images

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, οχτώ άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ άλλοι 20 αγνοούνται. Επίσης, επτά άτομα έχουν διασωθεί και άλλα 20 αγνοούνται. Οι επτά διασωθέντες εμφανίζουν υποθερμία αλλά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας, επαγγελματίες δύτες αναζητούν επιζήσαντες. Ωστόσο, την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενδέχεται να δυσχεράνει η σφοδρή βροχόπτωση και το γεγονός ότι ο Δούναβης είναι φουσκωμένος με ισχυρά ρεύματα. 

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος - φωτογραφία: AP Images

Όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, οι επιβάτες του ποταμόπλοιου που ανετράπη δεν φορούσαν σωσίβια. Σύμφωνα με τον ουγγρικό ιστότοπο «Index.hu», η θερμοκρασία του νερού στον Δούναβη είναι περίπου 15 βαθμούς Κελσίου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν ημέρες για την ανέλκυση του πλοίου από τον βυθό και πιθανόν να υπάρχουν πτώματα παγιδευμένα στο κουφάρι του σκάφους, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στη γέφυρα Μαργκερίτ.

Το πλοίο Γοργόνα είχε μήκος 27μ., ήταν διώροφο με μηχανή 150 ίππων και δυνατότητα να μεταφέρει 60 ανθρώπους. Σύμφωνα με το μητρώο σκαφών Hajoregiszter.hu, το πλοίο, το οποίο είχε κατασκευαστεί στη Σοβιετική Ένωση το 1949, είχε τοποθετηθεί ουγγρικής κατασκευής νέος κινητήρας την δεκαετία του '80.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος

Το ποταμόπλοιο ανετράπη μπροστά από το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας - φωτογραφία: AP Images

Οι 19 από τους 21 αγνοούμενους είναι Νοτιοκορεάτες - φωτογραφία: Reuters

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζεται - φωτογραφία: AP Images
Η κινητοποίηση των ουγγρικών αρχών ήταν τεράστια - φωτογραφίες: AP Images
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top