Έφηβη έπεσε από ταράτσα μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Instagram

«Ζωή ή Θάνατος» το ερώτημα που έθεσε στο poll

μαλαισια εφηβη instagram

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στη Μαλαισία με «πρωταγωνίστρια» μία 16χρονη η οποία έπεσε από την ταράτσα επειδή της το «είπαν» στο Instagram.

Η 16χρονη κοπέλα έκανε μία δημοσκόπηση (poll) στο Instagram για το αν θα έπρεπε να βάλει ή όχι τέλος στη ζωή της.

Το ερώτημα που είχε θέσει ήταν: «Πολύ σοβαρό, βοηθήστε με να επιλέξω Ζ/Θ». Σύμφωνα με στενή φίλη του θύματος,  τα αρχικά Ζ/Θ σήμαιναν “Ζωή/ Θάνατο”».

Το 69% των φίλων του κοριτσιού στο Instagram επέλεξαν το «Θ», πρόσθεσε, με αποτέλεσμα η 16χρονη να βρεθεί στο κενό από την ταράτσα.

Ο Ραμκαρπάλ Σινγκ, δικηγόρος και μέλος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι όσοι ψήφισαν το «Θ» θα πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για παρακίνηση σε αυτοκτονία και ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της κοπέλας. 

«Θα ήταν ζωντανό το κορίτσι σήμερα αν η πλειοψηφία των φίλων της στο Instagram την είχαν αποθαρρύνει να αυτοκτονήσει;», διερωτήθηκε σε ανακοίνωσή του. «Θα είχε ακούσει τη γνώμη των φίλων της να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού, αν την είχαν προτρέψει να το κάνει;». 

Βάσει της νομοθεσίας της Μαλαισίας όσοι καταδικάζονται για υποκίνηση σε αυτοκτονία ανηλίκου μπορούν να καταδικαστούν έως και σε 20 χρόνια κάθειρξη. 

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Μαλαισίας Σίεντ Σαντίκ Σίεντ Άμπντουλ Ράχμαν ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών και των ψυχολογικών προβλημάτων μεταξύ των νέων θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

«Είναι πολύ θλιβερό που χάθηκε με αυτό τον τρόπο η ζωή ενός νέου», τόνισε. 

Τον Φεβρουάριο το Instagram απαγόρευσε τις εικόνες και το περιεχόμενο που σχετίζεται με τον αυτοτραυματισμό από την πλατφόρμα του, επικαλούμενο την ανάγκη να φροντίσει για την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του. 

Οι αλλαγές έγιναν μετά την πίεση που ασκήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τους γονείς μιας Βρετανίδας εφήβου οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το γεγονός ότι η κόρη τους ακολουθούσε λογαριασμούς στο Instagram που αναφέρονταν στον αυτοτραυματισμό οδήγησε στην αυτοκτονία της το 2017. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top